#264. Open & duidelijk: Seksuele voorlichting – allereerste infoboek (4-6 jaar)

 

seksuele voorlichting

 

Verpakt in een verhaal over 2 kinderen en hun kat die kleintjes krijgt, wordt in dit boek door de ouders stap voor stap uitgelegd hoe het zit als mensen kinderen krijgen. Zonder poespas wordt in klare taal antwoord gegeven op de vragen die hun kinderen stellen. Vragen als Hoe krijgen dieren hun kleintjes?, Hoe worden baby’s geboren? maar dus ook hoe het gaat als een man en een vrouw een kindje willen krijgen, komen zonder er doekjes om te winden maar wel in begrijpelijke taal voorbij.

Ik denk dat het boek voor kleuters geschikt kan zijn, afhankelijk van de vragen die het kind heeft en hoe vrij je er zelf over wilt praten. Mijn 6,5-jarige zit in Groep 3 en vond de info in het boek iets wat hij naar eigen zeggen ‘allemaal al wist’, alhoewel ik dat enigszins betwijfel want ik heb het zelf in ieder geval nooit gehad over de baarmoeder, zaadcellen en eicellen 😉 maar het zou kunnen dat het op school al lang aan de orde is geweest natuurlijk. Hij vond het in ieder geval ook niet echt interessant om te horen al heeft hij het verhaal rustig en aandachtig helemaal afgeluisterd; ik geloof dat wat meespeelt is het besef dat het toch wat intiem is allemaal, hij heeft nog maar net ontdekt wat verliefd zijn is en zit tegelijkertijd volop in de fase dat kusjes ‘vies’ zijn…

Het is dus even inschatten of het boek bij je eigen kind zal aansluiten. Ik vond zelf het boek omdat het ook in verhaalvorm is in elk geval prima om voor te lezen, al zitten er zeker dus wat stukken in vol informatie waarbij je denkt: gaan ze dit echt snappen?, maar eigenlijk geeft dat niet, als het voor het kind voor nu oké is, prima, en zo niet dan komen er vanzelf vervolgvragen. En dan kun je het boek er weer bij pakken voor verdere uitleg.

De tekeningen in het boek vond ik aansprekend en verduidelijkend, vooral die van een bevalling vond ik mooi en subtiel maar toch duidelijk gedaan.

 

GEGEVENS:

seksuele voorlichtingTitel:       Seksuele voorlichting – allereerste infoboek (4-6 jaar)

Auteur:    Isabelle Fougere & Coline Citron

ISBN:       9789044754759

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  32

Uitgever: Deltas

Prijs:       € 12,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Seksuele voorlichting – allereerste infoboek (4-6 jaar)

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een interessant boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.