#263. Wat een avontuur!!: Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje

 

Rodrigo de Ruige en hummel zijn hulpje

 

Dit is een zeer avontuurlijk boek. Over hoe lang geleden een jongetje, Hummel, schildknaap wil worden van roofridder Rodrigo de Ruige. Maar al snel blijkt dat de ridder niet echt ruig is en beleeft zowel Hummel als Rodrigo de Ruige een eigen avontuur wat op het eind samen komt.

Het is leuk gedaan met parallelle verhaallijnen. Er komen o.a. een slimme sprekende papegaai, rondreizend poppentheater, boze tovenaar, bange koning en een stoere prinses in voor. Af en toe komt er een paginagrote illustratie voorbij maar het komt dus vooral neer op lekker luisteren als je nog niet goed zelf kunt lezen.

Het is dus een avontuurlijk verhaal, wat uiteraard goed afloopt. Het is wel flink opletten geblazen bij het voorlezen want de zinnen zijn soms lang en met moeilijke woorden. Mijn 6,5-jarige had hier en daar wel wat uitleg nodig, maar leek het verder prima te kunnen volgen. En hij vond het een super leuk verhaal. Voor zelf lezen moet hij nog wat meer geoefend zijn, ik verwacht misschien eind Groep 4/halverwege Groep 5 pas dat het vlot genoeg zal gaan om zelf te lezen. Ik vermoed maar zo dat hij dan opnieuw het boek gaat pakken!

 

GEGEVENS:

Rodrigo de Ruige en hummel zijn hulpjeTitel:       Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje

Auteur:    Michael Ende & Wieland Freund

ISBN:        9789026150678

Soort:       Hardcover

Pagina’s:   208

Uitgever:  de Fontein

Prijs:        € 17,99

 

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.