Tip! 5 super leuke spellen (4+ t/m 8+) voor urenlang vermaak!

 

spellen

 

Nu we met zijn allen vooral thuis zitten en druk bezig zijn met o.a. schoolwerk is de afwisseling met even een spelletje tussendoor in ons gezin in elk geval zeer welkom. We mochten van Asmodee, een wereldwijde leider als producent en distributeur van bord- en kaartspellen, maar liefst VIJF spellen testen voor de leeftijden 4+, 6+ en 8+, wie weet vind je een leuke tip voor bij jou thuis!

 

Concept Kids – dieren

 

concept kids dieren

Concept Kids Vanaf 4 jaar | 2 tot 12 spelers | 20 minuten 

Concept Kids Dieren is de kids versie van Concept die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Dit spel is een coöperatief spel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt.

Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is. Kunnen jullie raden dat het om een tijger gaat? Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren!

Je kind leert niet alleen allerlei nieuwe dingen over dieren, maar leert deze ook te omschrijven aan de hand van de kenmerken en te raden welk dier aan de kenmerken voldoet. Erg leerzaam dus!

Wat vonden wij ervan:

Het feit dat het gaat om iemand te helpen om het dier te raden vind ik het grote pluspunt van dit spel. Het is weliswaar een competitie maar juist elkaar helpen is hierbij dus belangrijk. Kinderen vinden het super leuk om op die manier ook invloed te hebben en het feit dat ze zo nadenken over de te geven aanwijzingen is dan weer erg leuk om te zien als ouder hoe ver ze daarin zijn. Het is al goed te spelen met kinderen van vier jaar, ziet er erg leuk uit en is bij ons al vele malen uit de kast gepakt.

 

 

Dobble

 

Dobble

Dobble Vanaf 6 jaar | 2 tot 8 spelers | 15 minuten

Dobble is een observatie – en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen.

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool?

Wat vonden wij ervan:

Dit is een leuk en snel gespeeld spel, fijn voor even tussendoor vermaak. En door het formaat ook heel handig voor mee op reis. Het is soms nog best lastig om dezelfde symbolen te vinden, ook voor de volwassenen. Je kunt 5 verschillende spelvarianten spelen dus afwisseling genoeg!

 

Jungle Speed

 

Jungle speed

Jungle Speed Vanaf 6 jaar | 2 tot 8 spelers | 30 minuten 

Dit is een nieuwe uitgave van het bekende, hilarische spel Jungle Speed! Deze versie is voorzien van een fraaie witte verpakking en een unieke nieuwe uitstraling.

Bij Jungle Speed moet je zo snel mogelijk al je speelkaarten wegspelen. Dit doe je door aandachtig naar de kaarten op tafel te kijken. Draait een tegenstander een kaart om waarop hetzelfde symbool staat als op de jouwe? Pak dan zo snel mogelijk de totem en raak jouw kaart kwijt. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn net iets anders!

Snelheid en concentratie zijn essentieel bij het vliegensvlugge Jungle Speed. De speler die als eerste van al zijn kaarten af is, is de winnaar. Speltip: Zet de totem ook eens verder weg.

Wat vonden wij ervan:

Dit spel was favoriet bij zowel mijn kleine als grote man. Dat kwam door het actie-element dat je de totem als eerste moet pakken. Het vergt dus én concentratie om het zelfde symbool te spotten én snel reageren richting de totem. Een vergissing is zo gemaakt want de symbolen lijken soms heel erg op elkaar. En het blijft tot het laatst spannend want ook als een speler nog maar 1 kaart over heeft kan het alsnog helemaal anders uitpakken. Kortom, erg leuk.  Het is ook leuk voor mee op vakantie want er zit een zakje bij waar het ook allemaal in past en wat net iets handiger mee te nemen is op reis dan het doosje.

 

 

Story cubes

 

Story cubes

Story Cubes Vanaf 6 jaar | 1 tot 12 spelers | 20 minuten

Gooi de dobbelstenen en maak een verhaal rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden. Laat je creativiteit dus de vrije loop. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden bieden de Story Cubes uren aan speelplezier voor alle leeftijden.

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes voor het slapengaan, verhalen voor onderweg, praten & luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers. Speltip: Gebruik onderwerpen van het huiswerk en leer al spelend meer.

Wat vonden wij ervan:

Dit is niet echt een spel in de zin van er is een winnaar en verliezer, maar het gaat juist om de verbeelding. Het zijn verhaalblokjes in een formaat doosje wat heel handig is voor mee op vakantie. Of gewoon voor alledaagse momenten. Als je ergens moet wachten, in de auto zit, inspiratie zoekt voor een tekening of een bedtijdverhaal, kun je de dobbelstenen erbij pakken en aan de slag. De plaatjes erop zien er leuk uit en hebben allerlei onderwerpen waardoor je veel kanten ermee op kunt. Ik heb ze thuis nog niet gebruikt maar ga ze vanaf nu wel standaard in mijn handtas doen omdat ik zeker weet dat ze van pas gaan komen. Ik las op internet dat de verhaalblokjes ook veel gebruikt worden door docenten in zowel basisonderwijs als bv. bij vreemde talen op het voortgezet onderwijs, logepedisten en bv. zorgmedewerkers die ze gebruiken als gespreksstarter.

 

 

Dixit

 

Dixit

Dixit Vanaf 8 jaar | 3 tot 6 spelers | 30 minuten

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, of het maken van een gebaar of geluid. Alles is toegestaan. Probeer je tegenstanders goed in te schatten en zorg dat je hint niet té makkelijk of té moeilijk is. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun handkaarten die ze bij de omschrijving vinden passen. Hierna worden alle kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt. Welke kaart is nu van de verteller? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Wat vonden wij ervan:

Dit vond ik zelf het leukste spel. Juist omdat het niet per sé een actie element had maar juist ging om een kaart te omschrijven, maar dan wel zo dat het niet te duidelijk is wat er op staat. Het raden van de juiste kaart en evt. doorvragen waarom diegene zijn eigen kaart bij de omschrijving van de verteller vond passen is erg leuk en je komt veel te weten over de gedachtegang van je kind. Er is uiteindelijk wel een winnaar doordat je op een spelbord steeds stapjes vooruit gaat als je punten hebt gescoord. Dit spel is voor kinderen vanaf 8 jaar en op zich denk ik inderdaad dat dat een goede indicatie is; onze 6,5 jarige vond het al snel wat saai worden, het duurt ook wel rond een half uur voordat iemand de finish bereikt. Wij speelden het met zijn drieën en ik denk dat het met meer spelers (max is 6) nog leuker is met het raden van de juiste kaart. De illustraties op de kaarten vond ik overigens erg mooi en magisch sfeervol, je kunt je fantasie echt de vrije loop laten.

 

nieuw! gratis downloadbare ‘Print & Play’ bordspellen

Asmodee biedt nu ook gratis downloadbare ‘Print & Play’ bordspellen voor de thuisblijvers aan. Klik voor meer informatie over het ‘Print & Play’ initiatief en download de zes verschillende bordspellen HIER.

De selectie bordspellen bestaat uit Dobble, Timeline Classic, Combo Color, Cortex, Challenge en Unlock!
Iedereen kan nu de spellen zelf printen en spelen met het gezin in de veilige thuisomgeving. De huidige lijst van zes titels bevat Asmodeus gewaardeerde reeks familievriendelijke bordspellen. Van het kleurrijke kaartspel Dobble tot het escape roomachtige puzzelspel Unlock!

De gratis bordspellen bieden een gevarieerd aanbod van competitieve en coöperatieve ervaringen om familie en vrienden, jong en oud, deel te laten nemen in denkbeeldige, strategische en hersenkrakende spellen. Alles om sociaal betrokken te blijven in de eigen veilige thuissituatie.

De printbare speciale edities zijn ontworpen op basis van de populaire bordspellen van Asmodee met behoud van het spelsysteem en de charmante tekeningen die de spellen wereldwijd zo populair maken. Bij sommige spellen zijn kleine aanpassingen aangebracht om ze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor het thuis printen en het spelproces.

Binnenkort worden meer ‘Print & Play’ titels aangekondigd en toegevoegd als gratis download.

 

 

Disclaimer: Deze spellen kreeg ik via Asmodee om over te bloggen. Dat deed ik graag want het zijn super leuke spellen! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.