#255. Weer een bijzondere!: Mijn wonderlijke oom

 

mijn wonderlijke oom

 

Dit is weer een bijzonder prentenboek van Yvonne Jagtenberg, die we kennen van Hup, Herman! en Links of Rechts?, ook allebei geen ‘standaard’ prentenboeken en daardoor erg leuk om te lezen.

Ook dit boek over de wonderlijke oom is zo’n bijzondere. Het gaat over een jongen die in een nette en nogal ‘kille’ omgeving woont maar gelukkig een oom heeft die daar verandering in brengt. Als hij op komt passen wordt de boel op stelten gezet en speelt fantasie een kleurrijke rol. Mijn zoontje zei luid “Ooooh!” toen de zin kwam waarin de moeder van het jongetje aangeeft dat hij op zijn oom moet passen zodat hij geen dingen doet die niet zomaar kunnen op straat. Hij snapte de vraag van de moeder wel 🙂 en vond het blijkbaar een grappige twist.

Het verhaal is een ode aan het werk van Jacques Tati, een mime-speler en filmmaker, vooral bekend van Mon oncle! Het boek is anders-dan-anders geïllustreerd en is ook bekroond met het Gouden penseel voor best geïllustreerde kinderboek van 2019!

 

GEGEVENS:

mijn wonderlijke oomTitel:       Mijn wonderlijke oom

Auteur:    Yvonne Jagtenberg

ISBN:        9789047626008

Soort:      Hardcover

Uitgever: Rubinstein

Pagina’s:  44

Prijs:       € 15,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Mijn wonderlijke oom

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is weer een bijzonder boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.