#256. Super leuke 1e leesboekjes!: Aap is een ster & Met de boot op reis

 

leesleeslees

 

Uitgeverij Kluitman heeft een hele leuke serie leesboekjes, met de fantastisch mooie titel ‘lees lees lees’. Uiteraard wilden we die wel recenseren!

Het zijn erg vrolijke boeken voor kinderen die net kunnen lezen. Het is op mooi papier uitgegeven en de boekjes lijken niet dik maar hebben stiekem toch best wel wat pagina’s. De verhalen bestaan uit pagina’s met losse woordjes, met korte stukjes tekst, met tekst in stripvorm en in Aap is een ster, dat zich afspeelt in een dierentuin, staat ook nog een puzzeltje en een stuk informatieve tekst over de dieren.

Kortom, heel erg afwisselend en dat hielp bij mijn 6-jarige in elk geval enorm om het ‘saaie’ leesboekje (ik lees hem vaak spannende dikke A-boeken voor dus deze verhaaltjes met simpele zinnen vindt hij maar saai) toch helemaal uit te lezen, want tja, oefenen met zelf lezen op tempo moet hij zeker nog 😉 .

Al na 2 maanden leesonderwijs kan Met de boot op reis worden gelezen en na 3 maanden leesonderwijs Aap is een ster, beiden hebben dus AVI-niveau M3 (voor uitleg over de AVI-niveaus klik hier voor een artikel wat ik erover schreef voor website4mama.nl).

Echte aanraders!

 

aap is een ster

Titel:       Aap is een ster

Auteur:    Lida Dijkstra & Ina Hallemans

ISBN:        9789020618631

Soort:      Hardcover

Uitgever: Kluitman

Pagina’s:  32

Prijs:       € 8,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Aap is een ster

 

 

met de boot op reis

Titel:       Met de boot op reis

Auteur:    Anne Blokker & Helen van Vliet

ISBN:        9789020618617

Soort:      Hardcover

Uitgever: Kluitman

Pagina’s:  32

Prijs:       € 8,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Met de boot op reis

 

 

Disclaimer: Deze boeken kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het zijn echt aanraders! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.