#249. Zal hij winnen?: Hup, Herman!

 

hup herman

 

Mijn zoontje las de titel, keek naar de tekening op de omslag en riep de rest van de middag “Hup, Herrrrmán!” onder luid gegrinnik van hemzelf en mij.

Toen we het hadden gelezen hield het geroep en gegrinnik niet op, nee nee, toen papa thuis kwam werd het boek meteen geshowed onder een luid “Hup, Herrrrmán!” waarop het gegrinnik zich ook uitbreidde naar papa. Het klinkt ook zo leuk en ik vind het zelf grappig dat hij heeft bedacht dat het een niet-alledaagse titel is. Kortom, we hadden er al veel lol om hier in huis.

Het verhaal is ook erg grappig, over hangbuikzwijn Herman die eigenlijk een broertje dood heeft aan wedstrijdjes die de dieren om hem heen steeds houden, maar uiteindelijk besluit om er toch eens zelf aan mee te doen. Maar halverwege de renwedstrijd haakt hij af en besluit hij dat hij eerste worden totaal niet belangrijk vindt in zijn leven. Uiteindelijk slaagt hij er toch per ongeluk in om ergens eerste in te zijn. Dat komt vast door alle aanmoedigingen die hij gedurende de wedstrijd heeft gekregen, van de dieren in het boek en van de lezers 🙂

De tekeningen zijn erg vermakelijk, de illustrator kenden we al van dit bijzondere prentenboek: Links of rechts?

Kortom, echt een leuk boek om voor te lezen aan kinderen tot een jaar of 6/7!

 

GEGEVENS:

hup hermanTitel:       Hup, Herman!

Auteur:    Yvonne Jagtenberg

ISBN:        9789047627128

Soort:      Hardcover

Uitgever: Rubinstein

Pagina’s:  32

Prijs:       € 14,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Hup, Herman!

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een erg leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.