#234. Vijf leuke series om voor te lezen vanaf Groep 3!

 

vijf leuke series

 

De laatste maanden lezen we steeds vaker langere verhalen met onze inmiddels net 6-jarige. Inmiddels hebben we een aantal hele leuke series ontdekt die we graag aanraden! Allemaal bij de afdeling A-boeken te vinden in de bieb!

Ze zijn dus nog altijd om voor te lezen, zelf lezen kan pas na flink wat maanden leesonderwijs.

 

de drakenoppasserDE DRAKENOPPASSER – JOSH LACEY – Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

In deze serie zijn 3 delen verschenen:

De Drakenoppasser

De Drakenoppasser gaat op reis

De Drakenoppasser viert feest

In elk deel staan 2 verhalen. En die zijn erg vermakelijk. Het is geschreven in email-vorm; Edward mailt zijn oom Mart en soms mailt zijn oom terug. Edward past namelijk op de draak van zijn oom als die op vakantie is. In deel 1 maken we kennis met de draak en vervolgens beleeft Edward in de verschillende delen allerlei avonturen met hem. Mijn zoontje smult enorm van de verhalen. Ze zitten ook vol humor en het is altijd afwachten wat er nu weer staat te gebeuren. Er staan leuke zwart-wit tekeningen in en mijn zoontje kan niet wachten op een volgend deel (en ik stiekem ook niet).

 

de piraten van hiernaast

DE PIRATEN VAN HIERNAAST – REGGIE NAUS – Uitgeverij Ploegsma

Van deze serie zijn inmiddels 7 boeken verschenen, het is het handigst om te beginnen met deel 1: De piraten van hiernaast.

Deze serie over een piratenfamilie die in hun piratenschip -mét waak-haai in de gracht eromheen- in een doodnormale straat woont is hilarisch. Hoofdrolspelers zijn Michiel en zijn piraten-buurjongetje Billy. Billy woont met zijn vader, moeder en opa op het schip en hun gedrag -dat toch wel verschilt van dat van de ‘landrotten’- zorgt voor veel avontuur. De verhalen worden opgeleukt met zwart-wit tekeningen van Mark Janssen. Mijn zoontje smult ervan, we hebben inmiddels 3 delen gelezen en kunnen voorlopig dus nog even vooruit. In het voorjaar komt de film uit gebaseerd op de boeken en daar gaan we uiteráárd naartoe!

 

 

het kleine draakje kokosnootHET KLEINE DRAAKJE KOKSNOOT – INGO SIEGNER – Uitgeverij Bakermat

In deze serie zijn inmiddels 5 boeken verschenen.

De verhalen gaan over een draakje en zijn vrienden stekelvarken en vreetdraak die samen avonturen beleven. Of dat nou in de jungle is, bij de dino’s of de piraten, het kan allemaal. De boeken hebben aansprekende illustraties in kleur en zijn erg leuk om voor te lezen.

 

 

Stinkie en Brinks

STINKIE EN BRINKS , MIJN HAMSTER IS EEN …. – DAVE LOWE – Veltman Uitgevers

In deze serie zijn inmiddels 6 boeken verschenen.

Het gaat over een jongetje en zijn hamster. Een bijzondere hamster, want hij kan praten (althans, alleen Brinks hoort hem) en is bijzonder slim. Samen beleven ze allerlei avonturen en losse ze bv. mysteries en misdaden op. Het is in de ‘ik’- vorm geschreven en voorzien van zwart-wit illustraties. Mijn zoontje vindt de verhalen super leuk en wil elke keer een nieuw deel halen in de bieb.

 

 

de dierenridders

DE DIERENRIDDERS – IRIS BOTER – Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

In deze serie zijn inmiddels 5 boeken verschenen.

Het gaat over 5 vrienden die zichzelf de Dierenridders noemen, om op te komen voor dieren in nood. Het zijn leuke verhalen over o.a. samenwerken.

Mijn zoontje smult ervan. Het zijn ook leuke boeken met zwart-wit illustraties van Mark Janssen op wat luxer papier.

 

 

 

Veel leesplezier alvast!

PS. Inmiddels is de boekenplank weer gevuld met leuke nieuwe A-boeken dus er komt vast een vervolg op dit blog 🙂

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.