#235. Uren bladeren!: Guinness World Records 2020

 

 

Van ‘vroeger’ kende ik wel het Guinness Book of Records, eigenlijk vooral dan ‘van horen zeggen’ met al die bizarre records die mensen steeds opnieuw probeerden te evenaren. Dat het boek al jarenlang echt een heel erg mooi naslagwerk is, daar kwam ik eigenlijk pas achter toen mijn destijds 4-jarige het dikke boek zag in de bieb en het per sé wilde meenemen. Ik had eerst mijn twijfels gezien zijn leeftijd maar ohoh wat heeft dat kleine kleutertje er toen veel in gebladerd!

 

 

Barivel – Langste kat: 120 cm!!
Foto door: Jon Enoch/Guinness World Records

 

 

 

Het boek bestaat sinds 1955 (bedacht door de Guinness bierbrouwerij) en inmiddels is er ook een Youtube kanaal waar in het boek naar verwezen wordt zodat je sommige records zelf nog kan bekijken. De 256 bladzijdes van de Editie 2020 zijn ook weer zo enorm afwisselend met zo veel aansprekende foto’s, het is echt een aanrader voor jong en oud.

 

 

Alessia Citti – Grootste collectie Schaapgerelateerde items: 1822!!
Foto: Jon Enoch/Guinness World Records

 

 

 

Uiteraard komen er allerhande sportrecords voorbij maar ook dingen als: de langste rij van zandkastelen, het grootste spelletje ‘vriestikkertje’, de langste kat ter wereld, de grootste collectie schapen-items etc. vind je erin terug. Ook in Nederland werden er records verbroken die een plekje hebben bemachtigd in het boek: de langste ketting van flesdoppen, de meeste eenhandige klapgeluiden in een minuut en verschillende sportrecords van o.a. Kjeld Nuis en Michael van Gerwen.

 

 

Mariano Guz – Grootste zeepbel geblazen op de hand: 45.510 cm3!!
Foto door: Paul Michael Hughes/Guinness World Records

 

 

 

Het boek is dus weer samengesteld op basis van recordaanvragen van publiek (maar liefst 5103 succesvolle recordclaims dit jaar), maar ook van inzendingen van ‘extremen’ en bijzondere prestaties door een wereldwijd netwerk van adviseurs & experts op hun eigen vakgebied; natuur, medisch, sport, techniek, kunst, wetenschap, etc. Er is dit jaar ook speciaal aandacht voor robots.

 

 

Nieuw is een speciaal boek volledig gewijd aan de meest spectaculaire weetjes over het dierenrijk: Guinness World Records Wildernis. Een must have voor fans van Freek Vonk!

 

GEGEVENS:

Titel:       Guinness World Records 2020

Auteur:    Guinness World Records Ltd

ISBN:        9789026148118

Soort:       Hardcover

Pagina’s:   256

Uitgever:  de Fontein

Prijs:        € 24,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Guinness World Records 2020

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een super tof boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.