#233. Interessant!: Nu weet je Hoe het werkt

 

hoe het werkt

 

Onze nieuwsgierige alles-willen-weten zoontje van 6 komt soms met vragen waarop ik zelf het antwoord niet weet en dan zeg ik dat we daar maar eens ‘een boek over moeten zoeken in de bieb’. Zo’n super handig boek voor ouders die het zelf ook niet precies weten viel er op de mat om te testen. Hoera!

Want van maar liefst 22 alledaagse dingen wordt in dit boek uitgelegd hoe het werkt. Alhoewel mijn zoontje van net 6 nog niet alle woorden snapt, was het toch dankzij de illustraties heel goed uit te leggen hoe dingen werken. Bv. het toilet, een fiets, zaklamp, rietje, puntenslijper, etc. Achterin staat een woordenlijst waarin sommige woorden nog extra worden uitgelegd, bv. ‘transparant’, ‘weerstand’, ‘druk’, etc.

Het is een boek dat we zeker de komende jaren nog erbij zullen pakken, ik denk ook echt bruikbaar tot en met groep 7/8.

De schrijver heeft ook heel bewust voor simpele en toegankelijke verklaringen gekozen boven diepte en complexiteit zodat het uitnodigend & informatief blijft voor kinderen. Ze hoopt dat ze via de techniek en fysica van alledaagse dingen de nieuwsgierigheid van kinderen kan aanwakkeren en hen kan inspireren om te blijven vragen: Hoe werkt dat? Ik vind dit boek een hele mooie aanzet om inderdaad die nieuwsgierigheid te prikkelen van hoe dingen nou eigenlijk werken. En als je meer de diepte in wilt, dan zoek je over dat specifieke object weer een boek in de bieb!

 

GEGEVENS:

hoe het werkt
Titel:       Nu weet je Hoe het werkt
Auteur:    Valorie Fisher
ISBN:       9789044834727
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  40
Uitgever: Clavis
Prijs:       € 15,95
Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Nu weet je Hoe het werkt

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.