#176. Ik zou het maar doen!: Pinguïn en Pinguïn: Wil jij met ons spelen?

 

 

Twee pinguïns bepakt met rugzak en koffers zijn op zoek naar iemand om mee te spelen. Maar geen van de dieren die ze tegenkomen wil. Sommigen omdat ze bv. al ‘druk’ zijn met iets en sommigen omdat ze van tevoren al een mening hadden gevormd over waarom het samen spelen niet zou gaan werken.

De pinguïns worden er moedeloos van.. tótdat er iemand aan hun vraagt om te spelen… en dan blijkt dat er uit de koffers van de pinguïns van alles en nog wat tevoorschijn komt. En hebben ze de grootste lol! Dat blijft niet onopgemerkt want alle dieren die ‘nee’ hadden gezegd komen nieuwsgierig kijken. En… vragen of ze mee mogen spelen. Maar of dat mag…

Het is een erg leuk verhaal met grappige tekeningen, mijn kleuter zag je op elke pagina fronsen om de redenen die de dieren aandragen waarom ze niet wilden spelen. Je kan het boek ook goed gebruiken bij het aankaarten van bv. migratie en vooroordelen.

 

Titel: Pinguïn en Pinguïn: Wil jij met ons spelen?

Auteur: Mike Brownlow

ISBN: 9789025876463

Soort: Hardcover

Pagina’s:32

Uitgever: Leopold

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Pinguïn en Pinguïn: Wil jij met ons spelen?

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.