#175. Aanstekelijk & educatief: Armstrong en Lindbergh

 

 

Er staat een nieuw boek hoog op ons lijstje om te gaan lezen: Edison, van Torben Kuhlmann. Ik heb er enorm goede verhalen over gehoord en ben erg nieuwsgierig. In de tussentijd (we hebben het boek gereserveerd en wachten op bericht) ben ik in de bieb op zoek gegaan naar meer boeken van deze schrijver. En wow. Wat een mooie boeken heeft deze man gemaakt!

Ik kwam thuis met Armstrong: de avontuurlijke reis van een muis naar de maan en Lindbergh: het grote avontuur van een vliegende muis.

Mijn kleuter was direct gefascineerd door de covers en pakte de boeken erbij. En sindsdien… heeft hij het alleen nog maar over het bouwen van een vliegtuig en een raket en is hij onderdelen aan het verzamelen en verzint hij er van alles bij om het te verbeteren (bv. een TV in de raket, dat de muis daar nou niet aan had gedacht!!).

De boeken zijn enorm mooi geïllustreerd, je waant je echt even een eeuw terug in de tijd en leeft erg mee met de muis en zijn pogingen om te vliegen en naar de maan te gaan. Er staat niet erg veel tekst in en dat hoeft ook niet, je kijkt je ogen uit op de platen.

Het zijn dikke boeken maar mijn kleuter had geen enkel probleem om geconcentreerd te blijven. Achter in de boeken staat een klein stukje over de geschiedenis van de lucht- en ruimtevaart, leuk voor de iets oudere lezers. Mijn kleuter gaat hoe dan ook de namen Lindbergh en Armstrong nooit meer vergeten en direct linken aan de lucht- en ruimtevaart.

Kortom echt pareltjes voor in de boekenkast!

 

GEGEVENS:

Titel:       Lindbergh / Armstrong

Auteur:    Torben Kuhlmann

ISBN:        9789051163582 / 9789051165630

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  96 / 128

Uitgever: De Vier Windstreken

Prijs:        € 19,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor de boeken van Torben Kuhlmann

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.