#174. Speciaal!: Het grote dino-doe-boek van … +WINACTIE!

 

 

De ogen van mijn kleuter werden zo groot als schoteltjes toen ik de titel van het boek voorlas “Het grote dino-doe-boek van Robin”. Toen hij vervolgens op de volgende bladzijde zag dat mama een rol had (met ook echt krullen en een bril, zie plaatje) én zijn nichtje erin voorkwam werd hij reuze nieuwsgierig.

Er werd volop gegrinnikt om de illustraties en zeer fanatiek mee gedaan met de opdrachten, bv. “welke voetsporen zijn van een dino”, “van welke dinosaurus is het fossiel?”
We leren over de T-Rex, stegosaurus, velociraptor, brachiosaurus, pterosaurus en de maiasaura.
Het feitje dat de armen van de T-rex zo kort waren dat ie niet in z’n handen kon klappen hebben we later nog een keer uit de mond van onze kleuter gehoord trouwens, mét gebaren om het uit te beelden 🙂

In het boek staan grappige zoekplaatjes en je kunt er ook een persoonlijke boodschap in kwijt.

Kortom, echt een leuke toevoeging voor de collectie van je eigen kind óf als kadootje voor iemand anders!

Naast dit boek zijn er ook nog 1e leesboekjes met erg grappige verhaaltjes. Die zijn extra leuk voor volgend jaar want dan zit mijn meneertje in groep 3!

Alle boeken zijn dus te personaliseren, je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden wat betreft huidskleur, haarkleur en het kapsel. En er zijn extra opties, zoals een bril of baard voor papa of een hoofddoek voor mama. Uiteraard kun je ook zelf de namen invullen. Er zijn meer dan 1000 combinaties mogelijk! Voor een kind is het echt bijzonder als hij of zij zo zelf in het boek staat. Zeker bij beginnende lezers is dit een extra stimulans om te oefenen met lezen!

Over de makers van Mijn Kleuterboek:

Jolien en Jim Harders zijn 2 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van Mijn Kleuterboek vanuit de gedachte dat het belangrijk is dat kinderen plezier hebben in (voor)lezen. Ze merkten dat kinderen (ze hebben zelf twee dochters van 4 en 6) het leuk vinden als ze zichzelf en andere familieleden kunnen herkennen in een boek. Kinderen zijn verbaasd en enthousiast dat er een boek bestaat, dat écht over henzelf gaat. Daarom heeft Mijn Kleuterboek zoveel opties voor het personaliseren van het boek, veel meer dan andere gepersonaliseerde boeken die verkrijgbaar zijn. De tool op de website is daarvoor zelf door Jim ontwikkeld, hoe uniek! De verhalen sluiten aan bij de leefwereld van peuters en kleuters en ze hebben allemaal een onverwacht of grappig einde.

Door de korte zinnen, duidelijke verhaallijn en kleurrijke illustraties zijn de kleuterboeken “het bos” en “het spook” uitermate geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Deze twee boeken zijn ook speciaal geschreven voor beginnende lezertjes. Door de zinnen kort en eenvoudig te houden, zijn kinderen al snel in staat om het hele boek zelf te lezen. Dit is een goede motivatie bij het leren lezen!

Het dino-doe-boek is een interactief voorleesboek voor de wat oudere lezertjes (4-8 jaar). In dit boek wisselen vragen en weetjes elkaar af en word je gestimuleerd om samen over het boek te praten.

 

***WINACTIE***! GESLOTEN***

Wil je ook kans maken op een mooi gepersonaliseerd boek? 

Dit is wat je moet doen:

– Like MijnKleuterboek op Facebook of Instagram

– Laat in een reactie onderaan dit blog én onder het bericht op Facebook voor wie (naam & leeftijd) je het boek wilt maken en voor welke versie je zou gaan: Dino-doe-boek, Het Spook of Het Bos; kijk op MijnKleuterboek.nl voor voorbeelden!

– Like de Facebook pagina van LeesLeesLees
Verder is het altijd super leuk natuurlijk als je LeesLeesLees volgt op Twitter en/of Instagram!

Je kunt meedoen t/m vrijdag 1 maart 2019, 23:59 uur. Op zaterdag 2 maart maak ik de winnaar bekend onder het bericht op Facebook. In dit blogbericht zal ik vervolgens ook de namen bekend maken. Als je gewonnen hebt ontvang ik graag een pb via Facebook of de site met je adres.

Met heel veel dank aan MijnKleuterboek voor deze erg leuke samenwerking!!

DE WINNAAR IS BEKEND: MARIAN OSSEWAARDE JIJ KWAM UIT DE NAAMLOTER. GEFELICITEERD! Ik ontvang graag je adres in een pb op facebook!

Voorwaarden winactie: 

Deze actie loopt tot en met vrijdag 1 maart 2019. De namen van de winnaars meld ik op zaterdag 2 maart onder het Facebook-bericht en ook ik in dit blog. Binnen een week ontvang ik vervolgens graag een pb met daarin je adresgegevens. Ontvang ik binnen die termijn geen pb, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik iemand anders. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Voor overige info over voorwaarden kijk je in de disclaimer.

 

 

Share

19 Comments

  1. Marleen Smulders

    Mijn zoontje Tygo (5 jaar) is een enorme dino fan en kan sinds een paar maanden lezen. Hoe super gaaf zou het zijn om dit verder te oefenen in zijn eigen dino-doe-boek!

  2. Eline

    Het dino-doeboek zou echt een feestje zijn voor Dylan die begin april 4 wordt. Hij is bezeten van dino’s en wil er steeds meer over lezen en zien. Zo’n leuk boek, maakt het compleet!

  3. Kim

    Mijn zoontje Robin is helemaal gek van dino’s. Hij is 5 jaar maar kent ze nu al allemaal uit zijn hoofd. Dit dino doe boek zou helemaal top zijn en helemaal passen bij zijn dino kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.