#173. Een héél bijzonder zoekboek: Ik zie, ik zie… een schip vol schatten

 

 

Een paar blogs geleden had ik een Top 5 van bijzondere zoekboeken. Daar had dit boek met beeldraadsels heel erg in gemoeten als ik het eerder had gespot.

Want dit is echt heel bijzonder gedaan, de maker heeft foto’s genomen -en vervolgens bewerkt- van miniaturen en decors die hij met een aantal mensen bijzonder kunstig heeft gemaakt. Meer dan 200 dingen moet je zoeken en de opdrachten zijn nog op rijm geschreven ook.

Het boek begint met een close up van een bijzondere gouden munt en je zoomt steeds verder uit, want *spoileralert*, die munt ligt in een schatkist, die in een schip ligt, die in de zee ligt, die in een fles blijkt te zitten, die in een winkel blijkt te staan, en zo gaat het nog even door. Elke keer denk je oh, is dát het, maar nee, dan komt er toch weer wat anders nog. Wat je uiteindelijk helemaal uitgezoomd ziet zal ik niet verklappen.

Mijn kleuter en ook zijn voorlezers waren erg geboeid door de zoekplaten, het boek is echt een aanrader!

Als je wilt bewonderen hoe zo’n boek tot stand komt met al die decors, kijk dan op zijn Facebook-pagina of op Instagram. Er zijn meerdere varianten te krijgen van het zoekboek, wij gaan er naar op zoek de volgende keer in de bibliotheek!

GEGEVENS:

Titel:       Ik zie, ik zie… een schip vol schatten
Auteur:    Walter Wick
ISBN:       9789021672694
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  40
Uitgever: Ploegsma
Prijs:       € 13,99

 Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Ik zie, ik zie… een schip vol schatten

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.