#172. Slim plan!: Weg met de T-Rex!

 

 

Volgend schooljaar gaat mijn zoontje naar groep 3. En zo langzamerhand komen er ook wat ‘eerste leesboekjes’ ons huis binnen. Hij is er altijd meteen nieuwsgierig naar, en ik lees het met plezier voor. De boeken zijn meestal wat kleiner dan prentenboeken en hebben wat meer tekst (maar wel korte zinnen) in verhouding tot de plaatjes dus het vergt wat meer aandacht en concentratie. Het helpt dan als het over een van zijn favoriete onderwerpen gaat, bijvoorbeeld over dino’s.

Van Uitgeverij Deltas mochten we een boek uit de serie Dol op Lezen testen: Weg met de T-Rex. Dol op lezen is speciaal voor beginnende lezers, met spannende en grappige verhaaltjes, met een goed leesbaar lettertype en vrolijke, kleurrijke illustraties die helpen om de tekst beter te begrijpen.

Mijn zoontje van 5 was direct geboeid door het verhaal en luisterde en keek geconcentreerd. Het is ook erg leuk om te zien hoe de dino’s een strategie ontdekken om de T-Rex weg te jagen en hoe die ook blijkt te werken. Het boek moet geregeld voorgelezen worden en ik weet zeker dat zodra hij leert lezen hij het er geregeld bij gaat pakken. Missie geslaagd, leren lezen gaat zo veel makkelijker met boeken die ‘raak’ zijn!

Erg leuk is nog dat er achter in elk boekje ‘Leesraadsels’ staan, met opdrachten gerelateerd aan de teksten. Dit is een mooie manier voor kinderen om aandachtig en begrijpend lezen te leren. Ook mijn zoontje vond ze zeer interessant en kon sommige opdrachten al aardig. Een leuke toevoeging vind ik.

Kortom, de boeken in deze serie gaan we zeker in de gaten houden voor de toekomst!

GEGEVENS:

Titel:     Weg met de T-Rex

Auteur:  Martin Klein & Jörg Hartmann

ISBN:      9789044752632

Soort:     Hardcover

Uitgever: Deltas

Pagina’s: 48

Prijs:      € 9,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Weg met de T-Rex

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.