#135. Echt?!: Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s

 

 

 

Bij ons thuis gaat het sinds het lezen van dit boek niet meer over de kip maar over de Gallus Gallus Domesticus. Die blijkt namelijk af te stammen van de dino’s… nee ik moest eerst ook even fronzen. Maar het schijnt nog echt waar te zijn ook, ik kwam namelijk toen ik toch even ging googelen dit berichtje tegen van nu.nl: ‘Kip nauwer verwant aan dinosaurus dan andere vogels’…. dus tja. Toch bijzonder om je dat te realiseren!!

Dus ondanks dat ik de neiging had om het nog verder te onderzoeken heb ik maar besloten om het te geloven 🙂

 

Maarreee terug naar het boek. Het gaat dus over kip die in een fotoalbum van lang lang geleden bladert en laat zien hoeveel ze lijkt op haar voorouders. En tja, het wordt echt aannemelijk want het wordt steeds duidelijker. Je bladert langs verschillende dino-soorten en het boek vertelt ook hoe ze zijn uitgestorven. Nou ja… uitgestorven…

Het boek is zoals we gewend zijn van Guido van Genechten (zie ook Klein wit visje en Pas Op! Dit is een boek vol monsters) erg leuk geïllustreerd. En mijn kleuter die nogal dino-fan is wil het ook erg graag lezen dus dat hebben we al vele, vele malen gedaan inmiddels!

 

GEGEVENS:

Titel:       Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s
Auteur:    Guido van Genechten
ISBN:       9789044832310
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  26
Uitgever: Clavis
Prijs:       € 16,95
Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s

 

 

 

 

 

Dit boek kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.