#102: Best eng!: Dit is een boek vol monsters

De Kinderboekenweek komt er aan en dit jaar is het thema Griezelig Eng. De boeken over monsters en andere griezels vliegen je dan ook om de oren. Een van de allerleukste prentenboeken in het thema is dit boek. 

Je kunt je er als voorlezer helemaal in uitleven en je kind er bij betrekken. De monsters in het boek zijn erg kleurrijk. Op een gegeven moment wordt het griezel-niveau wel opgeschroefd met een monster in het donker waarbij alleen de enge ogen zichtbaar zijn. Je ziet hem vervolgens even in het licht en op de bladzijde daarna… springt ie door middel van een popup naar je toe. De eerste keer maakte ik het wat te spannend waardoor mijn kleuter zich een hoedje schrok. Sindsdien krijg ik dan ook het verzoek om bij dat monster zachtjes te praten en hem niet te laten schrikken 🙂

Het boek heeft stevige bladzijden en de gebruikte kleuren op de achtergrond van de tekeningen maken de griezelige sfeer compleet. Het is echt een heerlijk boek om met je kind te lezen. Ik denk geschikt vanaf een jaar of 3,5.

Gegevens:
Titel:       Dit is een boek vol monsters
Auteur:    Guido van Genechten
ISBN:       9789044829938
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  31
Uitgever: Clavis
Prijs:       € 16,95
Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Dit is een boek vol monsters

 

Dit boek kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik heel erg graag want het is een super leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.