#133. Leren beargumenteren: Mag je taart op een hond gooien?

 

 

Met onze kleuter kunnen we lang discussiëren over wat wel en niet moet en waarom precies op dat moment en in die volgorde 🙂

Ik moet zeggen, debatteren zit er al wel in en hij is erg creatief in oplossingen cq. uitwegen verzinnen.

Dit boek is dus wel in zijn straatje want het is erg leuk om te oefenen in beargumenteren en afwegen van mogelijkheden.

Het bevat namelijk alleen maar vragen (door de kinderen van de schrijver ooit gesteld), met als doel dus om erover te praten wat het antwoord zou kunnen zijn, wat het gevolg is van een ja of nee, op welke manier het antwoord omgekeerd zou kunnen zijn, etc.

 

Om je een idee te geven, er staan vragen in als: Mag je met je handen eten? Mag je je ouders laten schrikken? Mag je ’s nachts in een zandbak spelen? Mag je in je zwembroek in de sneeuw lopen? Om de tekeningen die erbij staan moest mijn zoontje ook erg grinniken.

Het heeft ons al vele leuke gesprekken opgeleverd. En heerlijk, die kleuterlogica ook. Bijvoorbeeld bij de vraag “Mag je lesgeven?” zei zoonlief “nee”. En toen ik vroeg waarom ik dan bijvoorbeeld geen les mocht geven zei hij “omdat jij al mama bent”.

 

De vragen bleven erg hangen want na 1 keer lezen wist mijn kleuter alle vragen al uit het hoofd en ging hij ze met pretoogjes herhalen bij zijn vader “papa weet je wat voor vraag er in het boek stond?? Mag je op een olifant naar school rijden?! Grappig hè!!!”

 

Een erg leuk idee dus om te oefenen in redeneren en beargumenteren!

Enne, kinderen kunnen via de website www.vragenfeestje.nl ook zelf vragen insturen. De leukste inzendingen komen in de volgende editie met een mooie tekening erbij!!

 
GEGEVENS:

Titel: Mag je taart op een hond gooien?

Auteur: Jan & Niko Princen

ISBN: 9789075458886

Soort: Hardcover

Pagina’s: 26

Uitgever: Lenthe

Prijs: € 7,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Mag je taart op een hond gooien?

 

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een grappig boek. Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.