#126. Bijzonder veel vragen: De reis van vos

 

 

Dit is een bijzonder boek, met rustige kleuren en prachtige pentekening-achtige illustraties van the Fan Brothers op mat papier. Van hen is trouwens ook een ander prachtig boek dat nog in dit blog gaat verschijnen (de Tuinman van de Nacht).

Het gaat over een vos die aan boord gaat op een indrukwekkend hertenschip dat op zoek is naar het Eiland van de Lekkere Bomen.

Het is een onstuimige reis waarbij Vos uiteindelijk het voortouw neemt. Hij is aan boord gegaan om vossen te zoeken die het antwoord hebben op zijn vele vragen zoals “Waarom is water zo nat?”, “Zinkt de zon die ondergaat helemaal naar de bodem van de zee?”  en meer van dat soort levensvragen. Maar of hij antwoord krijgt? En belangrijker: of dat ook nodig is?

Het is een beetje een filosofisch boek over doorzetten, samenwerken en over het avontuur aangaan.

 

Mijn kleine avonturier vond het erg interessant om te lezen!! En ik zelf ging ook nadenken over de vraag Hoe vind je een vriend om mee te praten? Door samen avonturen te beleven of door vragen te stellen?

 

 

GEGEVENS:

Titel:       De reis van vos
Auteur:    Dashka Slater & The Fan Brothers
ISBN:       9789025874117
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  48
Uitgever: Leopold
Prijs:       € 14,99

 Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: de Reis van Vos
 
 
Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een bijzonder boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.