#99. Acrobatisch tellen!: Zeno en Kamiel – cijfers

Zeno en Kamiel cijfers

Telboeken zijn er in vele soorten en maten. Toen dit boek voorbij kwam was ik dan ook erg benieuwd hoe ‘anders’ het zou zijn. En wat mijn zoontje, inmiddels net 4 geworden, ervan zou vinden.

Nou, het boek ís anders en echt een aanrader om te pakken als je kind nieuwsgierig is naar cijfers of bezig is met tellen.

Het is een stevig kartonboekje en het gaat over een zeer lenige zebra (Zeno) en een kameleon (Kamiel) met jongleer-kwaliteiten.

Zij beelden op elke dubbele pagina een cijfer uit van 1 t/m 10. Allebei dus op hun eigen manier: de zebra wringt zich in allerlei bochten om het voorbeeld-cijfer na te doen, wat zeer grappige tekeningen oplevert. En de kameleon jongleert met het aantal ballen waar het over gaat. En ook niet zomaar op de gemakkelijkste manier want hij kan ook zo bij het circus 🙂

Wat het boek verder bijzonder maakt is dat zowel het voorbeeld-cijfer dat zebra nadoet als het aantal ballen waar de kameleon mee speelt voelbaar zijn dmv glitterkorrels. Een andere grote plus is dat ook het cijfer op een dobbelsteen wordt weergegeven (of op 2 natuurlijk) en hoe je het uitbeeldt met je hand. Het komt dus echt op alle manieren voorbij.

Kortom, een heel erg compleet en grappig boek over cijfers en tellen. Zeker een aanrader voor kinderen vanaf 1,5 ook omdat het dus leuk voelbaar is!

Gegevens:

Zeno en Kamiel cijfersTitel: Zeno en Kamiel – cijfers

Auteur: Jacques Duquennoy

ISBN: 9789002264467

Soort: Kartonboekje

Pagina’s: 20

Uitgever: WPG Uitgevers

Prijs: € 12,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Zeno en Kamiel – cijfers

Disclaimer: Dit kartonboek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik heel graag want het is een super leuk telboek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.