#77. Indrukwekkend mooi…: De kale boom

Van dit boek was ik al onder de indruk toen ik alleen nog maar het verhaal er achter las en een paar illustraties en teksten zag in het persbericht.

Toen het boek door de postbode gebracht werd ging ik het meteen met mijn peuter lezen, wiens aandacht ook getrokken was door de voorkant. Wow. Wat een prachtige illustraties/collagetekeningen waar je echt lang naar kunt kijken en wat een mooi verhaal.

Over een boom die zijn blaadjes verliest in de lente. En over de dieren die hem helpen om versierd en verwarmd te worden met iets anders dan bladeren. Met dingen die ze kunnen missen. Elkaar helpen, delen, samenwerken, het zit er allemaal in verweven.

Maar wat was nu het verhaal er achter?

Het idee kwam van Michael, die in de lente zijn haar verloor. En toen hij in de spiegel keek zei: “Kijk mam, ik lijk wel een omgekeerde boom”.

Daar werd ik wel even stil van. En heel bijzonder hoe dit door de schrijfster en illustrator is opgepakt. En op de een of andere manier voel je ook dat De Vier Windstreken het met liefde heeft uitgegeven.

Een bijzonder mooi boek dus om met je kind te lezen.

En om daarna bijvoorbeeld een gesprek te kunnen starten over ziek zijn.

En om aan te denken als je een cadeau zoekt voor een kind die je een hart onder de riem wilt steken.

Gegevens:

Titel: De kale boom

Auteur: Barbara de Wolf en Tamara Bos

ISBN: 9789051165838

Soort: Hardcover

Pagina’s: 32

Uitgever: De Vier Windstreken

Prijs: € 14,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: De Kale Boom

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een bijzonder mooi boek. Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

2 Comments

  1. “Grote Boom is ziek” (2009) vertelt een soortgelijk verhaal over een boom die zijn blaadjes verliest door de behandeling. De schattige Snuiter ziet het allemaal gebeuren en worstelt met zijn gevoelens. Misschien leuk om in het thema verder te gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.