#8. “Mama, wanneer maak je weer drakensap?”: Easy Peasy kookboek

Even een uitstapje naar een boek waar ik zelf veel aan heb gehad en nog steeds heb. 
Een kookboek. En geloof me, ik bevind me het liefst niet in de keuken, maar door dit boek heb ik er meer lol in gekregen. De recepten die er in staan slaan namelijk aan bij mijn kleine man (en z’n ouders!) en zijn ook nog eens gezond. 

Zodra mijn zoontje vast voedsel mocht hebben, ben ik op zoek gegaan naar een handig boek met eettips. Zo kwam ik bij deze uit. In het boek staan niet alleen hoofdgerechten maar ook taarten, sapjes, ijsjes en smeersels voor op brood. Het is allemaal nét even met een twist en daardoor altijd verrassend. En je hoeft er dus geen super kok voor te zijn!!!

Een paar hits uit het boek: drakensap dus! Een groen drankje bomvol groenten en fruit. Mijn zoontje vindt het zó lekker dat ‘ie, als ik vraag wat hij het allerliefst zou willen drinken, heel vaak daarmee komt. Zijn positieve associatie met de kleur groen is prettig, want dat betekent ook totaal geen afkeer van groene groenten!
We smullen ook graag van de bananen-mango en bananen-chocolade ijsjes en nee daar komt geen ijsmachine aan te pas. Ook geen suiker trouwens, er worden natuurlijke zoetstoffen gebruikt zoals honing. En je mist de suiker echt niet!

Kortom, mijn favoriete kookboek mocht niet ontbreken in dit blog!
PS. Het boek waar ik naar op zoek was in blog 1 is de opvolger van dit boek en heeft recepten voor kids in de basisschoolleeftijd. Ik ben net begonnen met testen ervan (mjam) dus over een tijdje zal ik ook dat boek bespreken in een blog.

Titel:       Easy Peasy: een gezonde basis voor de allerkleinsten
Auteur:    Vera van Haren en Claire van den Heuvel

ISBN:        9789023014034

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  160

Uitgever: J.H. Gottmer / H.J.W. Becht BV

Prijs:       € 24,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of bestel online via deze link: Bestel bij Bol.com: Easy PeasyShare

One Comment

  1. Pingback: # 69. Zin in lunch!!: Easypeasy lunchbox - LeesLeesLees - kinderboekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.