#7. “Haha mama, een Schild-muis-octo-vogel-bok!”: Ik voel een voet!


Vanaf baby lezen we al een kartonboekje over een schildpad die maar niet in slaap kan vallen (“Slaap schildpad slaap”) en daar is mijn zoon nog altijd gek op. In de bieb kwam ik de afgelopen keer dit boek tegen “Ik voel een voet!”. Van dezelfde makers en met dezelfde hoofdrolspelers dus en mijn zoontje herkende de dieren dan ook meteen. 
Het verhaal is weer erg grappig want elk dier geeft zijn eigen interpretatie aan dat wat ze in het donker tegenkomen en op een gegeven moment is de conclusie dat het wel een “schild-muis-octo-vogel-bok” moet zijn. 
Mijn zoontje leeft helemaal toe naar die conclusie die de dieren trekken en zit zich bij voorbaat te verkneukelen als dat stukje gaat komen, om het vervolgens nét iets eerder uit te spreken dan ik met daar achteraan “dat kan toch helemaal niet!”. 
Dit soort momenten maken van voorlezen echt een feest vind ik. 

Grote bonus bij dit boek (en bij het genoemde kartonboekje) zijn de aparte en kleurrijke illustraties op een zwarte achtergrond, dat kom je niet vaak tegen en geeft een super mooi effect!

Titel:       Ik voel een voet!
Auteur:    Maranke Rinck & Martijn van der Linden

ISBN:        9789047700265

Soort:       Hardcover

Pagina’s:   40

Uitgever:  Lemniscaat

Prijs:       € 14,95

                                             Haal ‘m in je eigen boekhandel of bestel online: Ik voel een voet!

Share

One Comment

  1. Pingback: # 60. De top 5 leukste boeken voor kleuters! - LeesLeesLees - kinderboekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.