#6. Uh-oh! Boink…Boink…BOINK: Mama kwijt!

Vanaf het moment dat ik begon met voorlezen (toen mijn zoontje een maand of 3 was) heb ik dit boek gebruikt. Ik kwam het een keer tegen in de boekhandel en wat direct mijn aandacht trok, waren de mooie collage-illustraties. 
Het is bovendien zo geschreven dat je vanaf het allereerste woord “Uh-oh!” de aandacht hebt van je baby/peuter. En die ook nog eens goed kunt vasthouden tot het eind.

Het boek werkte zelfs op de momenten dat ik in de auto zat met een huilend kind op de achterbank dat van geen stoppen wist… tót ik -in eerste instantie enigszins vanuit bijna-wanhoop- het verhaal uit mijn hoofd begon voor te dragen. Meteen vanaf (een keihard) “Uh-oh!” werd het stil en dat bleef zo tot het eind. Wat een opluchting was dat, ik heb meneer Haughton wel tien keer even in gedachten bedankt 🙂 

Het boek is zeer terecht ook Prentenboek van het jaar geweest. Het is hier een geliefd cadeautje om te geven want de ontvangers en hun ouders blijken altijd positief! Een schot in de roos dus als je nog een bijzonder geslaagd prentenboek zoekt!

Titel:       Mama kwijt

Auteur:    Chris Haughton

ISBN:       9789025748456

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  32

Uitgever: Gottmer

Prijs:        € 12,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of bestel online via deze link: Bestel bij Bol.com: Mama kwijt
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.