#5. Een eenvoudig en kleurrijk zoekboek mét een boodschap: Waar is de olifant?

Gelukkig maar voor mijn bankrekening bestaat er zoiets als de bieb 🙂

Het is een van zijn favoriete uitjes en dus gaan mijn peuter en ik een paar keer per maand er naartoe om nieuwe boeken te halen. Terwijl de kleine man zich vermaakt met klimmen&klauteren, achter de computer digitale prentenboeken kijken en boekjes inkijken op de bank, kan ik redelijk rustig snuffelen tussen alle boeken.

Eenmaal thuis gekomen moeten alle boeken die we gehaald hebben diréct gelezen worden. Vorige week kwamen we o.a. thuis met “Waar is de olifant?” en de hele week komt hij met dat boek aan om opnieuw de olifant, de papegaai en de slang te zoeken op elke bladzijde.

Hij weet ze inmiddels blindelings te vinden en begrijpt ook de boodschap van het boek, want op elke pagina wordt het aantal bomen minder en het aantal huizen groter.

De oprukkende stad dus ten koste van het bos. Daardoor zijn de dieren ook steeds makkelijker te vinden natuurlijk. Uiteindelijk kiezen de dieren het ruime sop door te varen naar een nieuwe plek met ongerepte natuur…

 

Wel meneer Barroux, uw missie is geslaagd, mijn peuter snapt de boodschap…“Kijk mama, nóg meer bomen omgekapt, dat is niet zo fijn voor de dieren!”

 

Titel:        Waar is de olifant?

Auteur:    Barroux

ISBN:        9789030580577

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  30

Uitgever: JP Books / Meis en Maas

Prijs:        € 12,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Waar is de olifant?
Share

3 Comments

  1. Pingback: #76: Migranten welkom heten...: Welkom - LeesLeesLees - kinderboekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.