#289. Heel leuk & gevarieerd!: Het grote AVI doeboek – deel 1 (M3-E3)

 

grote avi doeboek

 

Het grote AVI doeboek deel 1 heeft als niveau M3-E3. Het zit bomvol puzzels, zoekopdrachten, doolhoven, verhalen, letterspelletjes, kleurplaten, strips en raadsels. Bekende Nederlandse schrijvers hebben een bijdrage geleverd en het is echt een leuk gevarieerd boek met voor elk wat wils en met allerlei illustratie-stijlen: van stoer tot lieflijk. Er zit zelfs een test in “welk dier ben jij”, super grappig 🙂 Het vertaalspel was ook erg grappig en een eye-opener voor mijn zoontje: “oh, sommige woorden lijken in het Engels en Duits best op ons woord!”

Populair was een soort ganzenbord-spel dat in het midden van het boek zit (je moest het boek wel een beetje plat maken zodat de pion ook in het midden van het ‘spelbord’ bleef staan). Er staan ook 2 leuke maskers in die je kunt uitknippen maar… dan knip je de kaft kapot en dat wilde mijn zoontje niet. Hij vond dat ook maar raar bedacht, hij wil echt niet knippen in een voor- en achterkant zei hij 😉

Kortom, een mooie in de categorie doe-boeken is dit zeker! Mijn zoontje vindt ze zelf altijd erg leuk om in te ‘werken’ en ik vind ze zelf echt ideaal om mee te nemen op vakantie; spelenderwijs en dus zonder dat ze het associëren met school zijn ze zo toch met taal bezig. Deze kwam voor onze vakantie wel net te laat dus heeft mijn zoontje ‘m lekker thuis er steeds bij gepakt.

Hou je van Doe-boeken? Klik dan HIER voor meer titels die we hebben getest!

 

GEGEVENS:

grote avi doeboekTitel:       Het grote AVI doeboek – deel 1 (M3-E3)

Auteur:    Diversen

ISBN:       9789000360505

Soort:      Softcover

Pagina’s:  64

Uitgever: Van Holkema en Warendorf

Prijs:       € 9,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Het grote AVI doeboek

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk doe-boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.