#290. Opnieuw genieten!: De Vijf

 

de vijf gestrand op kirrin eiland  de vijf en de geheime gang

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik was vroeger echt mega fan van de boeken van De Vijf, over 2 jongens, 2 meisjes en een hond die avonturen beleven. Ik speelde het thuis zelfs na met de buren en onze hond in de straat lol. Ik had al een paar boeken gekocht ooit voor mijn zoontje ‘voor als hij ouder is’ maar ineens maakte mijn hart een sprong bij het lezen van een email van de uitgever: er is een hertaling van 2 boeken uitgekomen! De allereerste versie is uitgekomen in 1942 (!) en sindsdien is het uiteraard steeds aangepast aan de tijd, maar nu dus ook een versie anno 2020.

Dussss die boeken hebben we meteen aangevraagd en in de vakantie lazen we boek nr. 1: Gestrand op Kirrin Eiland (eerder uitgegeven onder de titel: De Vijf en het gestrande goudschip). Het is een boek zonder plaatjes dus ik was erg benieuwd hoe zoonlief van bijna 7 het zou vinden, maar hij heeft echt genoten. En vond het ook spannend en baalde als het ’s avonds te laat was om nóg een hoofdstuk of “ah toe nóg één bladzijde” te lezen 😉

Het zijn nog altijd erg leuke boeken. Dit deel is het allereerste boek van de serie, je leest hoe de vijf (het zijn broertjes&zusje en een nichtje plus de hond van het nichtje) bij elkaar komen en dan start hun avontuur. Op een eiland met een vervallen kasteel met gangen, putten en kerkers, een gezonken schip en goudstaven, hoe spannend wil je het hebben?

Het verhaal is misschien iets langer dan we tot nu toe gewend waren maar daar had mijn zoontje in elk geval geen problemen mee. En ik ook natuurlijk ook niet, ik heb genoten!

Het andere boek, De Vijf en de geheime gang, begint met het feit dat drie van de vijf niet terug naar huis kunnen in de vakantie (ze zitten op een internaat) omdat… jawel, hoe actueel nog, de ouders in quarantaine moeten ivm een virus dat ze hebben opgelopen!! En ja het origineel van dit boek is ook al bijna 60 jaar oud dus geen verband met het Corona virus 😉 De kinderen gaan dus weer logeren bij hun nichtje waar ze ook in deel 1 de vakantie doorbrachten. Ze beleven opnieuw een avontuur en best een spannende ook, met geheime gangen dus en boeven. Uiteraard loopt het goed af. Echt een leuk boek, ook om zelf te herlezen haha.

Kortom, zeker leuke boeken om in huis te halen!!

GEGEVENS:

de vijf gestrand op kirrin eiland

Titel:       De Vijf – Gestrand op Kirrin Eiland

Auteur:    Enid Blyton

ISBN:       9789463132824

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  192

Uitgever:  Memphis Belle / De Standaard

Prijs:       € 14,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: De Vijf – Gestrand op Kirrin Eiland

 

Disclaimer: Deze boeken kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het zijn super leuke boeken! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.