#277. Alweer een geweldige serie!!: Julius Zebra – Rollebollen bij de Romeinen + nog 3 titels

 

julius zebra

 

We waren een tijdje terug in de boekhandel om een bestelling op te halen toen mijn zoontje bij de kassa het boek Julius Zebra, Rollebollen met de Romeinen spotte. Mama, mag ik die? Hm, hij had nog een flinke leesstapel thuis maar het boek was in de aanbieding en de bieb was door Corona nog gesloten dus ik dacht oké, deze kan er nog wel bij.

Nou, dat hebben we geweten. Elk vrije uurtje van de dag kwam hij met het boek op de proppen. Want zelf lezen dat gaat nog net niet (of althans, dat duurt hem te lang) dus wij lezen het voor. En met plezier. Want het is een super leuk verhaal, vol avontuur, humor en gekkigheid, super leuk uitgebeeld op de vele plaatjes. En intussen speelt het zich af in de Romeinse tijd dus hij leert er ook nog wat van. Zoals de Romeinse cijfers, die keurig achterin uitgelegd zijn. Net als sommige woorden trouwens. Handig!

Mijn zoontje noemt het zijn favoriete boeken, meervoud ja want uiteraard moest er direct nadat we deel 1 uit hadden ook de 3 boeken die daarna volgden gelezen worden. Normaliter zou ik die dan in de bieb halen maar ja. Dat ging dus niet, dussss had de lokale boekhandel een goede klant aan ons. Dikke prima natuurlijk, zeker in zulke rare tijden. En mijn zoontje is ook mega trots dat hij zomaar een complete serie in zijn bezit heeft die hij mag houden 🙂 Dat gevoel ken ik dus dat maakt het nog extra leuk.

We weten dus inmiddels meer over de strijd van de Britten tegen de Romeinen, van de Egyptenaren en nu zijn we beland bij de Grieken. Hopelijk volgen er nog meer verhalen over deze gekke zebra en zijn vrienden want wij zijn fan!

De boeken zijn vertaald door Edward van de Vendel, van wie je veel meer boeken vindt op de site, kijk HIER maar eens.

 

julius zebra rollebollen met de romeinen

Titel:       Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen

Auteur:    Gary Northfield

ISBN:       9789021024684

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  288

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Prijs:       € 7,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen

 

julius zebra

 

Klik hier voor deel 2: Julius Zebra – Bonje met de Britten

Klik hier voor deel 3: Julius Zebra – Ellende met de Egyptenaren

Klik hier voor deel 4: Julius Zebra – Gedonder met de Grieken

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.