#271. Bijzonder & interessant!: Egypte uitvergroot

 

egypte uitvergroot

 

Dit is een indrukwekkend boek. Groot formaat, boordevol tekeningen waar je echt steeds weer iets nieuws op ontdekt. Met of zonder het vergrootglas dat erbij zit! Dat vergrootglas is een super leuke toevoeging en mijn zoontje ging er fanatiek mee aan de slag, vooral bij de zoekopdrachten die op elke pagina staan.

Ondertussen leert hij spelenderwijs van alles over Egypte; de geschiedenis en interessante weetjes, over goden & priesters, de landbouw, de piramides, Toetanchamon, Cleopatra, enzovoort. Er zit een verklarende woordenlijst achterin en een tijdlijn. En je leert zelf om hiëroglyfen te schrijven! Echt bijzonder!

Aan het eind vind je nogmaals zoekopdrachten die gaan over het hele boek, gelukkig met de oplossingen ook vermeld een bladzijde verder 😉

Kortom écht een aanwinst voor in de boekenkast van kinderen die interesse hebben in geschiedenis. Of die dat nog niet hebben, dan is dit ook een hele mooie manier om het vlammetje aan te wakkeren!

 

GEGEVENS:

egypte uitvergroot

Titel:       Egypte uitvergroot

Auteur:    David Long & Harry Bloom

ISBN:       9789059089440

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  48

Uitgever: Davidsfonds Infodok

Prijs:        € 19,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Egypte uitvergroot

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een heel tof boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.