#266. Belangrijk om te blijven vertellen: Hoe fel de zon ook scheen

 

hoe fel de zon ook scheen

 

Er is een bijzonder boek uitgekomen. Van een schrijver die al veel bijzonder mooie kinderboeken heeft geschreven o.a. over geschiedenis. Hij verpakt die geschiedenis in behapbare verhalen voor kinderen vanaf een jaar of 8. Mijn zoontje is te jong nog, maar dit nieuwste boek dat gaat over de Tweede Wereldoorlog vond ik te mooi om niet te bespreken op de site.

In twintig verhalen lezen we o.a. over de aanloop naar de oorlog, hoe de oorlog in Nederland werd beleefd maar bv. ook in Nederlands-Indië, de bevrijding en wat er na afloop nog gebeurde. Je komt bekende namen tegen zoals Miep Gies, het meisje met het rode haar en Soldaat van Oranje. En gebeurtenissen als de Februaristaking, de hongerwinter en de invasie van Normandië. Allemaal in verhaalvorm verteld op een manier die zeker aan zal sluiten bij kinderen.

Indrukwekkende verhalen dus, belangrijk om ze ook aan kinderen te blijven vertellen. Het boek is zeker in het onderwijs ook geschikt om te gebruiken bij het onderwerp. Er is zelfs een lesbrief gemaakt geschikt voor groep 4, 5 en 6, deze is HIER te downloaden.

 

GEGEVENS:

hoe fel de zon ook scheen

Titel:       Hoe fel de zon ook scheen

Auteur:    Arend van Dam & Alex de Wolf

ISBN:       9789000371136

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  96

Uitgever: Van Holkema en Warendorf

Prijs:       € 15,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Hoe fel de zon ook scheen

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een interessant boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.