#252. Wederom geweldig: De gouden eikel

 

de gouden eikel

 

We zijn enórm fan van de maakster van dit prentenboek: Katy Hudson. Haar boeken zijn echt pareltjes in onze boekenkast, we hebben de twee andere titels al 2 jaar en nog altijd worden ze zeer geregeld gezocht door zoonlief. Of door onszelf want ze zijn super leuk om voor te lezen. De gouden eikel hoort daar nu ook bij. En we kijken reikhalzend uit naar het volgende boek van haar hand.

De gouden eikel gaat over hoe eekhoorn tegen wil en dank moet samenwerken om een prijs te winnen die ze al elk jaar in haar eentje weet te winnen. Dit jaar zijn de regels dus veranderd en gaat het om het samenwerken als team en daar heeft ze in het begin wat moeite mee. Maar uiteindelijk beseft ze dat vriendschap belangrijker is dan winnen. Daar was mijn zoontje het overigens niet zo mee eens nog… die vond het stom dat ze niet voor de winst ging. Uiteraard volgde daar dan een gesprekje over maar onze 6-jarige overtuigen was nog niet makkelijk ;-).

Kortom, het is een leuk boek over winnen en verliezen, vriendschap en in je eentje dingen klaren; zeer nuttig met peuters en kleuters (en 6-jarigen dus).

 

GEGEVENS:

de gouden eikelTitel:       De gouden eikel
Auteur:    Katy Hudson
ISBN:       9789463415668
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  32
Uitgever: Maretak
Prijs:       € 15,00

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor De gouden eikel

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.