JAAAA! Het is tijd voor de Sinterklaas Bloghop! Mét WINACTIE natuurlijk!!

sinterklaasbloghop2019
WELKOM OP DE SINTERKLAASBLOGHOP2019!

Hoi! Ik ben Judith en heet je graag van harte welkom op mijn Kinderboekenblog LeesLeesLees!

Misschien ken je me al lang, heb je me al eens vaker voorbij zien komen -of ken je mijn naam van blogs die ik schrijf voor website4mama.nl of reistipsmetkids.nlmaar misschien ben je wel helemaal nieuw op mijn site!

Hoe dan ook: WELKOM!

Súper leuk dat je mee hopt. Ik vind het zelf altijd tof om mee te hoppen omdat je binnen mum van tijd allemaal leuke blogs ontdekt. En omdat er leuke winacties zijn!

WANT EVEN EEN KORTE UITLEG: WAT IS EEN BLOGHOP?

Een Bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Als het goed is ben je via Marieke van Puntsgewijs.eu naar mijn blog gehopt (of je bent gestart op mijn blog, lees dan snel verder hoe je de Bloghop helemaal rond maakt!). Op de site van Marieke vind je reviews van producten, recensies van boeken en tips over dagjes uit of kindvriendelijke restaurants. Dank Marieke voor het doorsturen van jouw lezers!

Ik verwijs je hierna door naar  KiDDoWz.net, het blog van Amanda met artikelen over speelgoed, boeken, uitjes, leuke webshops en nog veel meer. Zij verwijst jou weer door naar een volgende blog.

Je hopt dus steeds naar een ander blog en maakt dus als het ware een rondje en zo kom je uiteindelijk weer uit op het blog waar je bent begonnen, dan heb je de hele bloghop volbracht! Dusss ga lekker zitten in je favoriete stoel, zorg voor lekkers binnen handbereik en klikken maar!

 

LEESLEESLEES

Je bent nu dus beland op een kinderboekenblog. En wel een voor kinderen van 0 tot ca. 7/8 jaar. Ik schrijf namelijk over de boeken die zowel mijn zoontje (geboren in 2013) als ik zelf super leuk vonden dus het blog groeit als het ware mee met zijn leeftijd -> inmiddels zijn we bij de eerste leesboeken en A-boeken beland. Ik heb zelf altijd enorm keuzestress in de boekhandel of bibliotheek (er is zooooo veel leuks!) dus dacht ik kan in elk geval misschien andere moeders helpen kiezen :-).

Ik schrijf alleen over de boeken die ik ook echt leuk vond. Dus eigenlijk hoef je niet eens het blog over een boek te lezen, als je de titel ziet weet je al dat ik het een aanrader vind.

Er komt elke week op woensdag een nieuw blog online, en dat is niet per se altijd over een nieuw boek. Als het nog in de bieb te vinden is mag ‘ie in mijn blog, dat is een beetje mijn regel. Inmiddels bestaat het blog ruim 3,5 jaar en werk ik veel samen met uitgevers dus geregeld komt er ook een winactie online. Dus hou je van voorlezen of samenlezen, is je kind een boekenwurm of wil je het leesvlammetje juist aanwakkeren, hou de site dan in de gaten!

 

WAT KUN JE WINNEN? **WINACTIE IS GESLOTEN**

Voor deze bloghop heb ik voor de verandering niet een kinderboek dat je kunt winnen maar iets anders leuks. Dankzij wederom een super toffe samenwerking met Uitgeverij Zwijsen, dé specialist in leren. Ik ben dol op hun boeken en materialen. Voor mijn zoontje die nu in Groep 3 zit is dat vooral de serie Maan roos vis. Die sluit naadloos aan bij de leesmethode die op 80% van de scholen wordt gebruikt: Veilig Leren Lezen, ook van Zwijsen. Naast de methode zijn er dus boekjes en spelletjes onder de noemer Maan roos vis, om kinderen thuis te ondersteunen bij het spelenderwijs leren.

En super tof, wij mogen een pakket weggeven voor deze winactie uit die serie, bestaande uit:

 

woordkwartet

Maan roos vis WOORDKWARTET!

Dit kwartetspel is bedoeld voor kinderen die leren lezen. Zo oefenen ze thuis spelenderwijs met de letters en woordjes die ze op school leren, door het onderscheiden van klanken in woorden, koppelen van klanken aan letters en lezen van woorden.

Met mijn zoontje die dit schooljaar dus in groep 3 is gestart hebben we het al een aantal keer gespeeld en alhoewel hij sommige lettercombinaties nog net niet heeft gehad (bv. de ‘sch’ en de ‘ng’) ging het prima; als hij het woord niet snapte las hij de letters op en kon ik hem vervolgens op weg helpen.

Ongemerkt was hij dus volop bezig met taal, en hij had er erg veel lol in. Na een paar keer spelen wist hij welke woorden er bedoeld werd dus ging het al vlotter.

Echt een leuke combi van een spel en leermiddel dus!

 

Naast het kwartet mogen we ook weggeven:

doeboek

Het grote Maan roos vis DOEBOEK!

Dit doeboek is erg in de smaak gevallen bij mijn zoontje. Het staat vol grappige testjes, leuke verhaaltjes, (lees-, schrijf- en reken-)spellen, tekenopdrachten, moppen, raadsels, kleurplaten en puzzels. Hij kon er na 3 maanden leesonderwijs redelijk zelf mee aan de slag, kinderen die al iets verder zijn met lezen kunnen volledig zelfstandig aan de gang. Doordat de oefeningen 100 % aansluiten bij de stof van school onderscheidt dit boek zich van andere doeboeken die we kennen. Door de vrolijke en kleurrijke vormgeving voelt het niet als leren, maar stiekem steekt een kind er dus wél veel van op. Zoals ik zelf heb gemerkt is urenlang vermaak echt wel gegarandeerd… handig voor in de kerstvakantie bijvoorbeeld!

Lijkt het pakket je wat en wil je kans maken om het te winnen? Lees dan verder wat je moet doen!

Wat moet je doen om kans te maken? 

Laat in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen. That’s it!

Extra leuk natuurlijk als je de Facebook pagina van LeesLeesLees en Uitgeverij Zwijsen liked én als je LeesLeesLees volgt op Twitter en/of Instagram!

Je kunt meedoen t/m dinsdag 26 november 2019, 23:59 uur. Ik zal de winnaar op woensdag 27 november bekend maken onder het bericht op Facebook. In dit blogbericht zal ik vervolgens ook de naam bekend maken. Als je gewonnen hebt ontvang ik graag een pb via Facebook of de site met je adres. Hoe sneller je dit doet hoe groter de kans dat je het keurig voor Pakjesavond binnen hebt.

DE WINNAAR IS BEKEND: MELISSA STIPDONK, GEFELICITEERD!! Graag ontvang ik je gegevens in een pb via de site of facebook!

 

HOP NAAR DE VOLGENDE!

Nou, dan is het dus nu tijd om je door te sturen naar de site KiDDoWz.net. Dit is het blog van Amanda waarop je artikelen vindt over leuke dingen voor kinderen en hun (groot)ouders, zoals speelgoed, boeken, uitjes, leuke webshops, tips en nog veel meer. En bij haar is natuurlijk ook een super leuke winactie dus… hop snel door!

Met veel dank aan Amanda van KiDDoWz.net en Esmée van Website4mama.nl en Ongeveertig.nl voor het organiseren van de hop!

Veel plezier en veel Hopgroeten!

Judith

 

Voorwaarden winactie: 

Deze actie loopt tot en met dinsdag 26 november 2019. De winnaar meld ik op woensdag 27 november 2019 onder het Facebook-bericht en ook ik in dit blog. Binnen een week ontvang ik vervolgens graag een pb met daarin je adresgegevens. Ontvang ik binnen die termijn geen pb, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik iemand anders. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

 

 

Share

83 Comments

 1. Mira Schuttevaar

  Leuke actie en supertoffe prijs! Hier maak ik oudste zoon graag blij mee! Hij is ook in groep 3 begonnen en is dol op spelletjes. Kunnen we mooi samen spelen en oefenen!

 2. Galinka van Bokhorst

  Ik doe graag mee met deze actie. Als logopedist in opleiding is dit heel geschikt om kinderen te helpen met hun woordenschat en de fonologische kennis uit te breiden. Ook om te spelen tijdens het voorlezen van de kinderen van de Voorleesexpress is dit heel.geschikt. 😊

 3. Marian B

  Leuk! Mijn zoontje zit ook in groep 3, dit doeboek is dan natuurlijk erg leuk om thuis te doen. Voor spelletjes en iets leuks is hij altijd in. Wat hebben ze trouwens al veel geleerd in die 3 maanden.

 4. majonne Twigt

  Mijn dochter is dol op kwartet, helemaal nu ze zelf de woordjes kan lezen. En na school, groep 3, gaat ze graag nog even door in een doeboek of leerzaam spelletje. Ik doe graag mee voor haar.

 5. Bets

  WaWat is dit toch ontzettend leuk, deze Sinterklaas bloghop! Ik doe super graag mee voor dit geweldige leuke pakket, en zou ik zeker iemand mee kunnen verrassen die nu net bezig is met het leren van lezen!!

 6. melissa stipdonk

  Ja. superleuk voor onze Jarno in groep 3. hij ligt wat achter qua motoriek maar we merken dat op spelenderwijs leren wel goed lukt dus dit zou echt een geweldig cadeau zijn.

 7. Oma Will

  Wat leuk dat er weer een Sinterklaasbloghop is.
  Doe altijd mee, vind ik zó gezellig.
  Je leert zoveel nieuwe blogs kennen.
  Heel graag doe ik mee voor mijn jongste kleindochter die 6 jaar is, voor dit leuke spel.
  Lekker een spelletje spelen en ondertussen woordjes leren, hoe mooi kan het zijn.
  Heel graag loot ik mee voor haar.
  Ik heb geen Facebook, Twitter en Instagram, heb alleen geliked en geloved op Bloglovin.
  Fijne Sinterklaas !! En nu hop ik weer door naar kiddowz.

 8. Stefanie

  Als echte boekenwurm is het zo leuk om deze blog te leren kennen door de Sinterklaas Bloghop! Ik volg je dan ook met veel plezier nu op instagram en facebook. Ik doe heel graag mee met deze winactie voor mijn dochter Ella die sinds dit schooljaar is begonnen met leren lezen op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.