#186. Wat een avontuur!!: Een draak voor Dako

 

draak voor dako

 

Onze kleuter gaat na de zomer naar groep 3 en dat betekent dat ik steeds vaker boekjes in huis haal die geschikt zijn voor ‘zelf lezen’. Over een tijdje dus pas, maar om hem te laten wennen aan boekjes voor ‘grotere kinderen’ lees ik ze wel alvast voor. De verhalen zijn vaak wat langer dan de prentenboeken en hij moet geconcentreerd luisteren want op de illustraties staat niet alles uitgebeeld, zoals in een prentenboek wel vaak het geval is.

En uiteraard zoek ik dan boekjes die aansluiten bij wat hij super leuk vindt, en in dit geval is dat DRAKEN! Dus toen dit boek voorbij kwam wist ik, dit wordt vast een hit!

En jazeker. Vanaf het moment dat hij het boek zag staan op de kast wilde hij het lezen. Want hey, een jongetje met zijn papa op een draak op de voorkant, dat moest wel een leuk boek zijn natuurlijk. En dat was het ook.

Het is een erg leuk verhaal over hoe Dako tóch een draak krijgt al is dat niet helemaal op de meest verantwoorde manier gebeurd. Het is namelijk echt een avontuur dat hij beleeft en er zitten dan ook best spannende momenten in. Het boek moet daarom ook elke keer in 1 keer uit worden gelezen en tot volle tevredenheid van de kleuter eindigt het dus goed. We kunnen niet wachten op het vervolg, want ik vermoed maar zo dat dat er gaat komen!!

Kortom, een heel prettig boek om je kind te laten wennen aan leesboekjes. De illustraties zijn in hele mooie blauw-groen tinten en zijn erg aansprekend. Het is een AVI-M4 boekje dat wil zeggen halverwege (Midden) groep 4 zou dit boek zelf te lezen moeten zijn. Het lettertype dat is gebruikt is speciaal gekozen zodat het boek ook dyslexie-vriendelijk is. Wil je meer weten over de AVI niveaus, bekijk dan het artikel dat ik schreef voor Website4mama.nl: AVI-niveaus.

 

GEGEVENS:

draak voor dakoTitel:       Een draak voor Dako

Auteur:    Bianca Nederlof & Helen van Vliet

ISBN:       9789051166477

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  48

Uitgever: De Vier Windstreken

Prijs:        € 9,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Een draak voor Dako

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een erg leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.