#185. Speelse kennismaking met kunstvoorwerpen: Dit of dat?

 

dit of dat

 

Er is steeds meer aandacht voor kunst in de kinderboekenwereld. Gelukkig maar want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met van kunst genieten! Uitgeverij Lemniscaat heeft een speciale collectie kunstboeken voor kinderen en dat begint zelfs al bij kartonboekjes voor de allerkleinsten: Lemniscaat uit de kunst!

Dit boek heeft allerlei voorwerpen uit het British Museum en is een leuke aanleiding om je kind te laten kiezen om zo zijn of haar voorkeuren te leren kennen én om er over door te praten. En zonder dat het heel bewust gaat maken ze kennis met voorwerpen uit alle windstreken en van heel oud tot vrij recent.

Aan het begin van het boek en op elke bladzijde staan ook nog zoekopdrachten, die maken dat kinderen extra goed gaan speuren op de platen.

Ik weet zeker dat dit zo’n boek is waarvan ze later zeggen “hee dat voorwerp herken ik, dat heb ik toen ik klein was gezien in een boek”. Bij ons was ook geinig dat ik een hondje spotte dat enorm leek op iets wat wij thuis hebben staan. Dus toen ik vroeg “hebben wij iets in huis dat lijkt op een voorwerp op deze pagina?” ging zoonlief extra goed kijken en ja hoor, hij zag het. Overigens staan achterin het boek alle voorwerpen en de makers benoemd.

Wil je graag met het boek aan de slag? Op de site van Lemniscaat vind je aan dit boek gerelateerde spelletjes en lessuggesties.

Kortom, een heel leuk boek om je kind te laten kennismaken met kunstvoorwerpen van over de hele wereld! En als je vervolgens een keer in Londen bent… uiteraard op zoek naar de voorwerpen in het museum!!

 

GEGEVENS:

dit of datTitel:      Dit of dat?

Auteur:   Pippa Goodhart

ISBN:       9789047709701

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  28

Uitgever: Lemniscaat

Prijs:       € 14,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Dit of dat?

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk en interessant boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.