#181. Compleet & boeiend: Bijenboek

 

 

De laatste jaren is er extra veel aandacht voor het belang van bijen. En dat is niet zo gek, want ze zijn in gevaar! En dat ze ontzettend belangrijk zijn voor mens en natuur dat is overduidelijk: zonder bijen geen fruit, groenten, bepaalde diersoorten, en er is zelfs grote kans dat melk- en vleesproducten niet meer beschikbaar zijn, omdat boerderijdieren gevoerd worden met voedsel van planten die bestoven zijn.

Kinderen van nu spelen een grote rol in het verbeteren van de omstandigheden voor de wilde bij. Dit boek is erg bruikbaar om het onderwerp met hen te bespreken, maar ook om praktisch aan de slag te gaan want er is heel veel dat je zelf kunt doen om de bij te helpen!

Het boek is erg leuk en aantrekkelijk vormgegeven voor kinderen vanaf een jaar of 5 en is zeker bruikbaar tot een jaar of 10. Je leert natuurlijk alles over de bij, van de verschillende soorten tot het proces van bestuiven en honing maken, van het gevecht om koningin te worden tot de bijendans. En ook wordt het onderwerp aangekaart waarom de bij in gevaar is.

Maar dus ook… hoe je kunt helpen! Er staan veel tips in hoe je je tuin bij-vriendelijk kunt maken en bv. hoe je een bijenhotel maakt.

Echt een aanrader voor in de boekenkast om samen met je kind te bekijken!

 

Tot slot: Tel je mee?! Op 13 en 14 april 2019 wordt weer de Nationale Bijentelling gehouden. Klik voor meer informatie: Nederland zoemt

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNLNaturalisIVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

 

GEGEVENS:

Titel:        Bijenboek
Auteur:    Andy Mansfield
ISBN:        9789059569010

Soort:      Hardcover
Pagina’s:  48
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V. & Van Halewyck
Prijs:       € 15,00, door het Bijenboek te kopen steun je de wilde bij, want van de opbrengst krijgt Nederland Zoemt 1 euro per boek!

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Bijenboek

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik erg graag want het is een bijzonder interessant boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.