#169. Geweldig leuk en mooi: In de kelder staat een huis +WINACTIE!

 

 

Een paar blogs geleden kon je al lezen over onze kennismaking met illustrator Job van Gelder in Bijzondere keus, meneer de reus. Ook dit boek heeft hij geïllustreerd. En hoe! Super sfeervolle tekeningen geven het huis van muis Kaat prachtig weer. En wat de muis allemaal bedenkt van de spulletjes die ze vindt is enorm inventief en spreekt erg tot de verbeelding. De details in de tekening maken dat je echt wel even blijft hangen bij de bladzijden om alles te ontdekken.

De schrijver van het boek, Mark Haayema heeft het verhaal prachtig geschreven. Het is op rijm, leest super fijn voor en vraagt een aantal keer om participatie van de luisteraar. En… dat lukt, want zowel mijn 5-jarige kleuter als zijn 3-jarige nichtje zaten direct in het verhaal en deden volop mee waar het gevraagd werd. Het triggert ook echt de fantasie, want wat kun je veel verzinnen met de simpele dingen om je heen. Ook die boodschap komt heel goed over.

Kortom, ook de schrijver volgen we vanaf nu zodat we precies weten wanneer er weer een nieuw boek uitkomt.

Er is een theatervoorstelling geïnspireerd op het boek, ook met teksten van de schrijver (maar niet letterlijk het verhaal van het boek dus). En we konden er via de uitgeverij Rubinstein en producent Stip Producties afgelopen zondag naartoe! We zaten er met onze neus bovenop, op het huis in de kelder vol geheimzinnige luikjes met verborgen ruimtes. En… een heuse toverwasmachine!

Het is een erg leuke voorstelling, kinderen van 2 waren geboeid, mijn kleuter van 5 was geboeid en ik zag ook kinderen van een jaar of 8 nog genieten. Er werd gelachen, het was heel even spannend en vooral prikkelde het de nieuwsgierigheid en de fantasie. Missie gelukt zou ik zeggen!

Na afloop was het druk bij de merchandise stand, altijd een goed teken. Onze kleuter is de rest van de middag druk bezig geweest met een gekocht pakketje met daarin een lapje stof, een paar oogjes en schilderstape. En voila, wij hebben nu onze eigen gefabriceerde muis hier rondkruipen. Of hij ook groter wordt als we ‘m in de wasmachine stoppen was overigens de 1e vraag van zoonlief 🙂

De voorstelling is dus echt een aanrader, ze spelen nog een aantal keer in het hele land dus kijk snel of je nog kunt gaan, klik HIER voor de speellijst!

 

*WINACTIE* GESLOTEN**

En…. omdat we helemaal weg zijn van het boek mag ik van uitgeverij Rubinstein een exemplaar weggeven!!

Dus… wil je ook kans maken op dit geweldig leuke boek, lees dan vooral even verder!

Wat moet je doen om kans te maken? 
– Laat in een reactie hieronder én onder het bijbehorende bericht op Facebook weten voor wie je het boek wilt winnen
– Like de Facebook-pagina van Uitgeverij Rubinstein
– Like de Facebook pagina van LeesLeesLees
Verder is het altijd super leuk natuurlijk als je LeesLeesLees volgt op Twitter en/of Instagram!

Je kunt meedoen t/m vrijdag 25 januari 2019, 23:59 uur. Ik zal de winnaars op zaterdag 26 januari bekend maken onder het bericht op Facebook. In dit blogbericht zal ik vervolgens ook de namen bekend maken. Als je gewonnen hebt ontvang ik graag een pb via Facebook of de site met je adres.

De winnaar is bekend: Marlies van der Schoor kwam uit de onlinenaamloten! Gefeliciteerd, ik ontvang graag je adres in een pb!

 

Gegevens:

Titel:       In de kelder staat een huis

Auteurs:  Mark Haayema & Job van Gelder

ISBN:       9789047626084

Soort:      Hardcover

Uitgever: Rubinstein

Pagina’s:  24

Prijs:       € 13,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: In de kelder staat een huis!

 

Voorwaarden winactie: 

Deze actie loopt tot en met vrijdag 25 januari 2019. De namen van de winnaars meld ik op zaterdag 26 januari onder het Facebook-bericht en ook ik in dit blog. Binnen een week ontvang ik vervolgens graag een pb met daarin je adresgegevens. Ontvang ik binnen die termijn geen pb, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik iemand anders. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Voor overige info over voorwaarden kijk je in de disclaimer.

 

 

Share

34 Comments

 1. Odilia

  Oeh wat leuk! Klinkt ook echt als een geweldig boek! Ik zou deze graag willen winnen voor de kinderen op de school waar ik werk! Ik weet dat ze hard toe zijn aan een nieuw boekje en deze lijkt mij er perfect voor!

 2. Jolanda

  Wat een mooi boek! Ik doe graag mee voor mijn kinderen. Vanwege hey grote leeftijdsverschil ben ik altijd opzoek naar boeken waar zowel de jongste van 3 als de oudste van 12 plezieraan beleven. En ik denk dat dat met dit boek voor veel voorlees momenten en lol gaat zorgen!

 3. Noor Rademakers

  Deze wil ik graag winnen om er een verteltas bij te maken voor de kleuterklassen op de school van mijn kinderen. Past goed bij aankomend thema “huis”

 4. Desiree van Leijden

  Ik wil dit leuke boekje heel graag winnen voor mijn kleine nichtje! Kan ik haar lekker voorlezen en samen wegdromen in de leuke avonturen van het muisje!

 5. Véronique Pauwels

  Oh Ik zou heel graag dit boekje willen winnen. Ten eerste ben ik een grote dan van kinderboeken en ten tweede die passie wil ik doorgeven aan de kinderen in mijn klas. Vandaag nog maar eens opgemerkt, dat als juf tijdens listlezen een stukje voorleest in een eigen boek dat de kinderen ook dat boek willen lezen!

 6. CLAUDIA Diependaal

  Lijkt me een heel mooi boek voor onze kleindochter! Ze krijgt volgende week hoorapparaten, Wat zou een boek dan een leuk kado zijn. Eindelijk voorlezen dat ze het ook hoort. Nu lijkt ze alleen maar. We lezen wel voor, maar je merkt dat ze snel afgeleid is bij een boek. Ik doe dus heel erg graag mee voor haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.