JAAA! Het is tijd voor de Nieuwjaarshop 2019! Met WINACTIE!

 

 

WELKOM OP DE NIEUWJAARSBLOGHOP!

Hoi! Ik ben Judith en heet je graag van harte welkom op mijn Kinderboekenblog LeesLeesLees!

Misschien ken je me al lang, heb je me al eens vaker voorbij zien komen -of ken je mijn naam van blogs die ik schrijf voor website4mama.nl of reistipsmetkids.nl– maar misschien ben je wel helemaal nieuw op mijn site!

Hoe dan ook: WELKOM!

Súper leuk dat je mee hopt. Ik vind het zelf altijd tof om mee te hoppen omdat je binnen mum van tijd allemaal leuke blogs ontdekt. En omdat er leuke winacties zijn!

WANT EVEN EEN KORTE UITLEG: WAT IS EEN BLOGHOP?

Een Bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Als het goed is ben je via Kim van Mamas-mind.nl naar mijn blog gehopt (of je bent gestart op mijn blog, lees dan snel verder hoe je de Bloghop helemaal rond maakt!). Op de site van Kim (de volledige blognaam is trouwens What’s on mama’s mind) vind je artikelen over must-haves, must-do’s en must-reads voor moeders en jonge kinderen (0 tot 8 jaar), variërend van informatie rondom het moederschap, boeken, uitstapjes, verzorgingsproducten tot speelgoed en nog veel meer. Het blog is ontstaan omdat Kim zoveel vragen had als beginnend mama, dat ze besloot alle door haar verzamelde informatie te delen op een blog, handig! Dank Kim voor het doorsturen van jouw lezers!

Ik verwijs je hierna door naar Meisje-eigenwijsje.nl, het blog van Nicole, een lieve blog-collega die ik zelf al een tijdje volg. Zij is mama van 2 kinderen met een passie voor schrijven en inmiddels helpt ze als blogexpert ook andere ondernemers met zakelijk bloggen. Op haar eigen site wil ze graag een inspiratie zijn met blogs over het moederschap, recepten, uitjes, DIY-tips, kids-fashion en nog veel meer. Neem dus zeker een kijkje! Zij verwijst jou weer door naar een volgende blog. Je hopt dus steeds naar een ander blog en maakt dus als het ware een rondje en zo kom je uiteindelijk weer uit op het blog waar je bent begonnen, dan heb je de hele bloghop volbracht! Dusss ga lekker zitten in je favoriete stoel, zorg voor lekkers binnen handbereik en klikken maar!

 

LEESLEESLEES

Je bent nu dus beland op een kinderboekenblog. En wel een voor kinderen van 0-6 jaar. Ik schrijf namelijk over de boeken die zowel mijn zoontje (geboren in 2013) als ik zelf super leuk vonden dus het blog groeit als het ware mee met zijn leeftijd. Ik heb zelf altijd enorm keuzestress in de boekhandel of bibliotheek (er is zooooo veel leuks!) dus dacht ik kan in elk geval misschien andere moeders helpen kiezen :-).

Ik schrijf alleen over de boeken die ik ook echt leuk vond. Dus eigenlijk hoef je niet eens het blog over een boek te lezen, als je de titel ziet weet je al dat ik het een aanrader vind.

Er komt elke week op woensdag een nieuw blog online, en dat is niet per se altijd over een nieuw boek. Als het nog in de bieb te vinden is mag ‘ie in mijn blog, dat is een beetje mijn regel. Inmiddels bestaat het blog al bijna 3 jaar en werk ik veel samen met uitgevers dus geregeld komt er ook een winactie online. Dus hou je van voorlezen, is je kind een boekenwurm of wil je het leesvlammetje juist aanwakkeren, hou de site dan in de gaten!

 

WAT KUN JE WINNEN?

Voor deze bloghop heb ik een super mooi natuurboek dat je kunt winnen: Mijn eerste natuurboek! Dankzij een samenwerking met Uitgeverij Lemniscaat, een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland en echt een van mijn favorieten!

In dit prachtig vormgegeven en redelijk groot formaat boek vind je mooie illustraties en allerlei weetjes over planten, kriebelbeestjes, vogels en andere dieren. Er wordt bv. uitgelegd hoe een plant groeit, hoe belangrijk bloemen en bijen zijn, wat je zoal kunt eten uit de natuur, wat het nut is van bladeren, welke trucjes insecten hebben om niet opgegeten te worden, hoe een rups verandert in een vlinder, wat er onder de grond en in de nacht zoal gebeurt, en nog veel meer interessante dingen.

Je kunt er met een kind van 4 al uren in bladeren maar ook kinderen van 10 zullen dit nog interessant vinden. Er worden natuurwoorden uitgelegd en een super leuke aanvulling is dat er speurkaarten in het boek zitten. Die kun je dus meenemen als je op pad gaat, in je tuin, in het park of in het bos. Of op vakantie natuurlijk! Met een uitwisbare stift kun je de vragen invullen over een plant/vogel/kriebelbeestje/ander dier die je hebt ontdekt en op de achterkant kun je er een tekening van maken. Als je er vervolgens een foto van maakt krijgt je kind een mooi overzicht van zijn/haar ontdekkingen!

Kortom, een zeer compleet boek, leuk voor binnen én buiten!

Wil je dit ook winnen? Lees dan verder wat je moet doen!

Wat moet je doen om kans te maken? *WINACTIE IS GESLOTEN*

Laat in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen. That’s it!

Extra leuk natuurlijk als je de Facebook pagina van LeesLeesLees en Uitgeverij Lemniscaat liked én als je LeesLeesLees volgt op Twitter en/of Instagram!

Je kunt meedoen t/m zaterdag 12 januari 2019, 23:59 uur. Ik zal de winnaar op zondag 13 januari bekend maken onder het bericht op Facebook. In dit blogbericht zal ik vervolgens ook de naam bekend maken. Als je gewonnen hebt ontvang ik graag binnen een week een pb via Facebook of de site met je adres.

DE WINNAAR IS BEKEND! MET ONLINENAAMLOTEN IS ALS NAAM TE VOORSCHIJN GEKOMEN: BONNIE!

Gefeliciteerd! Ik ontvang graag een pb met je adres! Dank allemaal voor het meedoen! En hou de site in de gaten… deze week komt er nog een winactie online!

 

Als je het boek wilt bestellen zijn dit de gegevens:

Titel:      Mijn eerste natuurboek

Auteur:   Camilla de La Bedoyère

ISBN:       9789047710912

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  64

Uitgever: Lemniscaat

Prijs:       € 16,95

 

HOP NAAR DE VOLGENDE!

Nou, dan is het dus nu tijd om je door te sturen naar de site Meisje-eigenwijsje.nl. Dit is het blog van Nicole waarop je artikelen vindt over het (soms pittige) moederschap, recepten, uitjes, DIY-tips, kidsfashion, en nog veel meer. Dus… hop snel door!

Met veel dank aan Maaike van Maaikeschrijftop.nl voor het organiseren van de hop!

Veel plezier en veel Hopgroeten!

Judith

 

Voorwaarden winactie: 

Deze actie loopt tot en met zaterdag 12 januari 2019. De winnaar meld ik op zondag 13 januari 2019 onder het Facebook-bericht en ook ik in dit blog. Binnen een week ontvang ik vervolgens graag een pb met daarin je adresgegevens. Ontvang ik binnen die termijn geen pb, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik iemand anders. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

 

Share

64 Comments

 1. Patricia

  Maak heel graag kans voor onze dochter die gek is op de natuur. Wij wonen tegenover de bossen zijn er vaak te vinden, met dit boek is de uitleg nog fijner voor haar.

 2. Lotte van Breukelen

  ‘Wauw wat een gaaf boek’! Roept er hier eentje! 😍Onze oudste is helemaal verzot op boeken en gaat het liefste 3x in de week naar de bieb. ❤👨‍🏫Uitzonderlijk want zijn vriendjes spelen liever op de tablet als ze langskomen 🙈 Maar wij vinden het super!! Hopelijk mag hij uren in dit ‘gave boek’ rondsnuffelen! En wij zijn ook nog eens blij dat het leerzaam is!!🤗

 3. Oma Will

  Allereerst een fijn 2019 gewenst.
  Leuk weer zo’n Nieuwjaarsbloghop, doe er graag aan mee.
  Ik heb geen facebook, Twitter en Instagram, maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Ik denk dat mijn kleinzoon dit ‘Mijn eerste Natuurboek’ graag gaat lezen.
  Trouwens mijn kleindochters zullen het boek ook wel mogen inkijken.
  Ik hoop mee te mogen doen.
  Nu hop ik weer door naar de volgende.

 4. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  Dat lijkt mij echt een heel leuk boek. Mijn dochter is echt dol op de natuur en wil er alles over weten (net als mijn moeder). Zelf vind ik de natuur heel fijn, maar ik weet er weinig van. Dut boek zou voor haar/hun dus echt perfect zijn.

 5. Jeanine

  Wat lijkt me dit een ontzettend leuk en leerzaam boek! Leuk voor mijn oudste dochter dus ik maak graag kans.

  Ik ben ook leiding bij een scoutingvereniging bij kinderen van 5 tot 7 jaar. Het lijkt me een mooi boek om mee te nemen als we op pad gaan. Ideaal dat je hem met uitwisbare stift in kan vullen!

 6. Claudia Diependaal

  Wat een pracht kans. Lijkt me echt een prachtig boek waar we met de kleinkinderen nog heel veel plezier zullen beleven! Mocht deze oma de gelukkige zijn!

 7. erika panjer

  De beste wensen en wat fijn om zo het nieuwe jaar te beginnen
  super leuk hoor die bloghop ik doe zeker mee
  ik maak dan ook graag kans opp dit leuke leerzame boek

 8. Annabel de Ruiter

  Lijkt me een super leuk boek voor onze leergierige dochter die veel vragen stelt over en geïnteresseerd is in dieren. Ze kijkt ook graag naar Freek Vonk 😉. Echt een boek voor haar!

  Volg jullie op fb en instagram : Annabel.a.lovely.day

 9. Alyt van der Heide

  Doe heel graag mee voor mijn gastkinderen 0 tot 6 jaar.
  Ik doe veel met ze in de natuur, wandelingen maken, vissen, bodemdiertjes bestuderen, rups-vlinder project en ga zo maar door.
  Nu zijn we bezig met jutten, zodat we de dijk enhet strand schoonhouden voor de natuur .
  Hopelijk winnen we dit boek, zodat we nog meer over de natuur kunnen leren en bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.