#128: Zo leuk voor kleuters: Versjesprentenboeken

 

 

Versjes, rijmpjes en gedichtjes. De meeste kleuters zijn er dol op. De mijne echter houdt juist van een lang verhaal en vindt versjes te kort. Maar ik heb zeker hoop dat het hem over een tijdje wel gaat boeien :-). Ik ga dus een beetje tegen mijn eigen regel in dat er alleen boeken in dit blog komen die mijn kleuter erg leuk vond (meer weten over mijn blocriteria? klik hier: Over de site). Want deze boeken zijn erg leuk en wil ik jullie toch niet onthouden omdat één 4-jarige toevallig niet zo van versjes houdt!

 

Er zijn 3 titels verschenen in de serie Versjesprentenboeken van Uitgeverij Zwijsen. En ze zijn allemaal aan te raden.

Elk boek heeft diverse versjes, van kort tot iets langer en overal staan leuke tekeningen bij waar veel op te zien is. Het zijn versjes over herkenbare situaties in het leven van een kleuter. Het kan gaan over de natuur, situaties binnen, bij de dokter, verhuizen maar ook bijvoorbeeld over tanden poetsen. En allemaal leuk gerijmd, wat dan ook nog weer eens goed is voor het taalbesef. En voor de woordenschat!

De boeken zijn geschreven en geïllustreerd door bekende (en bekroonde!) schrijvers en illustratoren.

Ik heb er zelf ook erg om gegrinnikt en vooral over dingen als ‘mijn raam is een levend schilderij’ moest ik nog vaak terugdenken. Want tja, dat is natuurlijk ook zo, lekker naar buiten kijken wat er allemaal gebeurt, het is een levend schilderij, mét omlijsting 🙂

Enne… ik weet zeker dat als ik de boeken even opberg en over een paar maanden weer tevoorschijn haal mijn kleuter ze met interesse zal bekijken. 

 

 

Gedichten, rijmpjes en grapjes door kinderboekenschrijver Riet Wille over o.a. natuur en buiten zijn maar ook de dokter en ziek zijn. Met kleurrijke illustraties van Marja Meijer.
ISBN: 9789048732630
Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Mijn raam is een schilderij
 
 
Gedichten, versjes en grapjes voor kleuters van taalvirtuoos Frank van Pamelen.
Over o.a. avonturen beleven, eten, tanden poetsen en dromen. Met prachtige illustraties van Nicolle van den Hurk.
ISBN: 9789048732623
Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Ieder uur een avontuur
 
 
Dit boek van Gouden Griffel-winnaar Bette Westera staat vol gedichten, rijmpjes en grapjes over onderwerpen uit de kleuterwereld, zoals taart, muziek en verhuizen. Met prachtige illustraties van Job van Gelder.
ISBN: 9789048732647

 

 

 

 

 

 

Deze boeken kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik graag want ze zijn echt super leuk! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.