#96. Nieuwe mama gezocht!: Eigenwijze Tobias

Tobias is een erg eigenwijs varkentje dat op zoek gaat naar een nieuwe mama omdat hij van zijn eigen mama de troep die hij gemaakt heeft moet opruimen. Zijn zoektocht naar een nieuwe moeder is erg grappig en uiteraard loopt het goed af.

Mijn bijna-kleuter was erg onder de indruk van het verhaal en herkende natuurlijk ook wel dat er gewoon opgeruimd moet worden als je moeder dat vraagt (…) en dat als dat niet gebeurt tja, dat mama dan niet zo blij is. Hij was ook wel duidelijk opgelucht toen het varkentje uiteindelijk gewoon weer terug was bij papa en mama en alles goed was. Ik moest zelf een beetje wennen aan het brutale gedrag van het varkentje (en hoop maar dat mijn zoontje het niet overneemt) maar ook dat kwam gelukkig goed. En doordat ik het tegen mijn zoontje zeg “dat is wel een beetje brutaal hè, van Tobias” hoop ik maar dat hij het thuis uit zijn hoofd laat haha.

De grote grote plus aan dit boek zijn de illustraties. Wat een prachtige platen, werkelijk waar. Tot in de puntjes verzorgd, mooie details op de achtergrond en je kunt er echt veel uit halen qua emoties. Het was erg leuk om met mijn zoontje naar te kijken en dingen te ontdekken. Ze zitten ook logisch in elkaar, het geeft een mooi beeld van de omgeving van het huis van het varkentje. Stiekum ben ik dan altijd nieuwsgierig of de illustrator dan allerlei proefplaten heeft waarop hij het hele ‘dorp’ uittekent in verband met het juiste perspectief op de platen die in het boek staan. En ik ben stikjaloers op het talent van illustratoren. Maar bovenal dus kan ik er enorm van genieten!!

Echt een aanrader dus, dit boek, voor peuters vanaf een jaar of 3-3,5 en kleuters!

Gegevens:

Titel: Eigenwijze Tobias

Auteur: Ruud Bruijn

ISBN: 9789051165715

Soort: Hardcover

Pagina’s: 32

Uitgever: De Vier Windstreken

Prijs: € 14,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Eigenwijze Tobias

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik heel graag want het is een super leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

2 Comments

 1. Beste Kinderboekenblogster,
  In uw bespreking van Eigenwijze Tobias vraagt u zich af of ik voor de tocht die Tobias rond zijn huis maakt, gebruik heb gemaakt van modellen om de omgeving te bepalen. Dat is een hele goede en terechte vraag. Ik heb een 3D modelletje gemaakt van het huisje van Tobias, waarop ik allerlei aanwijzingen heb geschreven over tijdstip, kijkrichting, windrichting en zonnestand. Dat heeft me erg geholpen bij schaduw, waaiend gras en was, zonsondergang e.d.
  Als u mij even een ‘gewoon’ e-mail adres doorgeeft, zal ik u een foto van deze maquette sturen. Misschien geeft het u een leuk inkijkje hoe deze platen tot stand zijn gekomen,
  Dank voor uw enthousiaste recensie,
  Met vriendelijke groet,
  Ruud Bruijn

 2. Judith

  Geachte heer Bruijn, beste Ruud,

  Wat super leuk dat u het blog over uw prachtige boek heeft gelezen! Ontzettend knap geïllustreerd en wow een 3D model, dat verklaart zeker de zorgvuldigheid in de platen!! Ik zou de foto erg graag ontvangen, dan zal ik ‘m bij het blog plaatsen als dat mag.
  Ik ga u mailen!
  We kijken uit naar uw volgende boek!

  Hartelijke groet,
  Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.