#79. Vrolijk gekleurd en op rijm: Robot maakt vrienden

Robot maakt vrienden is een vrolijk gekleurd klein boekje op rijm. Het is vooral leuk voor kleuters of peuters voor wie het concept van een robot bekend is. Mijn zoontje is er nog niet mee aanraking gekomen via tv of andere boekjes en ik moest dus wel een beetje tekst en uitleg geven bij het verhaal. Maar… hij zag wel de juiste figuren in de door de robot gemaakte nieuwe robots, zijn nieuwe vrienden dus. Zoals bv. de robothond. De abstracte, vriendelijke robotplaatjes werden enorm onderzoekend bekeken en soms wees ik wat dingen aan wat dan vervolgens, toen het kwartje viel, ook meteen gegrinnik opleverde. Op de plaatjes is ook veel te zien en er zitten zelfs uitdrukkingen van emoties in de robots.

Het verhaal eindigt ook heel mooi vind ik:

“natuurlijk ben ik super blij

met al die nieuwe vrienden erbij,

allemaal heel de dag door om me heen,

maar soms ben ik graag weer eens even alleen”.

Als bonus is er bij dit boek ook een knutselplaat te downloaden, zodat je na afloop met je kind zelf nieuwe robotvrienden kunt knippen en plakken!

Gegevens:

Titel: Robot maakt vrienden

Auteur: Tijn Snoodijk

ISBN: 9789462912083

Soort: Hardcover

Pagina’s: 48

Uitgever: De Eenhoorn

Prijs: € 12,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Robot maakt vrienden

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk boekje! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.