# 72. Leuk, kennismaken met Suriname!: Lily, Lars en Lola

Kinderboeken die je spelenderwijs laten kennis maken met andere culturen heb ik nog niet veel gelezen. Voor mijn peuter van 3,5 is een andere cultuur ook niet echt anders of een issue. Hij ontmoet aardig wat mensen uit andere culturen in zijn leven of dat nou thuis, op straat, de crèche of op peutergym is. Hij eet ook gerechten uit de hele wereld en luistert muziek uit alle windstreken.

Ik denk dat het vooral voor oudere kleuters leuk is als kennismaking met Surinaamse gewoonten, zij hebben misschien al een beter beeld bij wat een ander land en andere cultuur precies inhoudt. Dit boek introduceert namelijk op een speelse manier een aantal gewoontes van de cultuur van Suriname en hoe die in sommige opzichten kunnen verschillen van de Nederlandse -alhoewel dit wel enigszins gebaseerd is op clichés.

Mijn zoontje vond het, ondanks dat het begrip dat Suriname een ander land is er niet echt is, wel een grappig verhaal. En dan als bonus volgt er een doeboek gedeelte, dat werd meteen meegenomen naar zijn tafeltje en hup kleuren maar!

Het boek legt na het verhaal nog een aantal dingen uit, heeft zelfs een recept voor Bakabana, een paar woorden in het Surinaams en een quiz! En kleurplaten dus 🙂

Kortom, zeker leuk als eerste introductie voor wat Suriname is! En naar de avonturen die Lily en Lars in volgende boeken gaan beleven zijn we ook wel benieuwd.

Gegevens:

Titel: De avonturen van Lily, Lars & Lola.

Auteur: Monique van Benschop

ISBN: 9789492179456

Soort: Hardcover

Aantal pagina’s: 20

Uitgever: Paris Books

Prijs: € 13,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de schrijfster om over te bloggen – als ik er enthousiast over was natuurlijk. En dat was ik dus vandaar dat ik er over heb geschreven! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.