# 53. Prachtige geïllustreerde fabel uit India: De vertelboom

de-vertelboom

Ik liep weer eens door de kringloopwinkel en mijn oog viel direct op dit boek. Dat kwam door de aparte illustraties. Die zijn namelijk in de stijl van een Indiase stam. Een hele mooie manier leek me om mijn kind een keer kennis te laten maken met niet-Westerse manieren van tekenen en schilderen. Dus, mee naar huis. Met nog 5 andere boeken natuurlijk (ik had me ingehouden)… een aantal dat mijn partner overigens al voorspeld bleek te hebben haha.

Anyway. Mijn zoontje vond het boek prachtig. Het is ook een soort zoekboek en tellen is ook belangrijk. En het is leuk gerijmd. En het heeft ook nog een boodschap. We hebben het op zijn verzoek meteen 3 keer achter elkaar gelezen…

Het boek is uitgegeven door Oxfamnovib.nl en zij hebben meer niet-Westerse schrijvers in hun assortiment. Dus mocht je een keer op zoek zijn naar niet-standaard boeken neem daar dan zeker een kijkje, ze hebben ook vaak boeken in de sale kwam ik achter!

Ik wijk nu trouwens wel af van mijn eigen blogregels, want het boek is niet meer nieuw te koop… Ik zag echter wel een flink aantal exemplaren op Boekwinkeltjes.nl en ook via Marktplaats en Bol.com/tweedehands zag ik ‘m staan. Sommige bibliotheken hebben ‘m ook. Dus ik durfde het wel aan om er over te schrijven. En mocht je ‘m niet meer online vinden… ga een keer speuren in de tweedehands winkels, het is echt de moeite waard!

Gegevens:

de-vertelboomTitel: De vertelboom

Auteur: Anushka Ravishankar, Sirish Rao, Durga Bai en Imme Dros (vert.)

ISBN: 9053303979

Pagina’s: 46

Soort: Hardcover

Uitgever: OxfamNovib

Prijs: varieert van € 0,50 (heb ik er voor betaald) tot € 15,00

 

 

 

Share

One Comment

  1. Pingback: # 68. Handig!: Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen - LeesLeesLees - kinderboekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.