# 52: Gewoon Ge-wel-dig: Gek hondje!

gek-hondje

Met al een boekenstapel van hier tot Tokyo in de wagen liepen mijn peuter en ik richting de uitleencomputers. Langs een tafel met wat uitgestalde boeken. En ja hoor, mijn oog viel nog op één boek. Oké maar dit is dan ook echt de laatste dacht ik (weer) bij mezelf. Ik werd aangetrokken door de vrolijke voorkant waar je al duidelijk nieuwsgierig van werd… Gek hondje?? maar dat is toch… há dat kan leuk worden!

Meenemen dus! Thuisgekomen van de bieb stalden we als altijd alle boeken op de kast. Mijn zoontje en ik hadden allebei wel zin in lezen dus kropen we gezellig op de bank en dit boek was als eerste aan de beurt.

Ik had ‘m ondanks mijn voornemen nog niet zelf doorgebladerd dus begon even blanco aan het verhaal als mijn zoontje.

Bij de voorkant las ik de titel “Gek hondje!” en liet een stilte vallen. Vanaf mijn schoot werd de voorkant met een onderzoekende frons bekeken. Ik vroeg: is dat een hondje denk je? Nee mama, dat is geen hondje, dat lijkt wel een beer! En er volgde een grinnik. Dat werd vast een leuk verhaal, dat verwachtte mijn net 3-jarige ook al dus.

En dat werd het. Een gewéldig leuk verhaal. We hebben het diezelfde dag nog 2 keer gelezen en elke keer weer flink gegrinnikt. Ook het einde is geweldig leuk. Tja ik wil eigenlijk niet spoilen dus hopelijk ben je nieuwsgierig geworden en ga je op zoek naar dit boek. Voor een 3-jarige maar zéker voor een kleuter is het gegarandeerd een topper.

Toen ik ging kijken of het boek nog verkrijgbaar was (een van mijn zelf-opgestelde voorwaarden om erover te kunnen bloggen) kwam ik er achter dat de schrijver/illustrator vele prijzen heeft gewonnen en dat er nog meer titels op zijn naam staan, rara wie gaat die halen in de bieb of misschien wel aanschaffen 🙂

Gegevens:

gek-hondjeTitel: Gek hondje!

Auteur: Adam Stower

ISBN: 9789053416662

Soort: Hardcover

Pagina’s: 34

Uitgever: C. de Vries-Brouwers

Prijs: € 17,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Gek hondje!

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.