# 2. Zo’n bijzonder ‘boek’ heb je vast nog niet eerder gezien: Nocturno, droomrecepten!


Een tijdje terug kwam ik dit bijzondere boek toevallig tegen online, en puur op de omschrijving heb ik ‘m gekocht. Hij is geweldig in het echt! En wat ik van vrienden hoor die ‘m ook hebben, is het voor kids van 4 – 9 jaar ook echt leuk.

Het is een glow-in-the-dark boek dat je neer kunt zetten om bij in slaap te vallen, al kijkend naar het in het donker oplichtende plaatje. Het vervaagt terwijl je in dromenland belandt, dat is het idee.
 
Met mijn peuter bekijk ik het boek nog anders; ik hou de gekozen pagina eerst onder de lamp, bekijk dan eerst het ‘gewone’ plaatje en vervolgens gaat de lamp uit en komt er een ander plaatje tevoorschijn. Het heet bij ons in huis dan ook het toverboek 🙂
Onze zoon kan er lang zoet mee zijn, licht aan – licht uit – licht aan – licht uit, nog een keer extra onder de lamp voor een supergoed effect, etc. Je kan kiezen uit verschillende ‘verhaaltjes’ waar je over wil gaan dromen en ze zijn allemaal erg verrassend!
En ik vind het super dat ze de titel gewoon in het spaans hebben gelaten want het klinkt zo mooi mysterieus “Nocturno” (het is een van de woorden voor ‘nacht’).
 
Een bijzondere uitgave die je niet zo vaak tegenkomt!
 
Titel:       Nocturno: droomrecepten

 

Auteur:    Isol

ISBN:       9789076168593

Soort:      Hardback

Pagina’s:  32

Uitgever:  De Harmonie

Prijs:        € 14,90

Haal ‘m bij je boekhandel of bestel via deze link: Bestel via Bol.com: Nocturno
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.