#281. Mooi verpakte boodschap: Iedereen telt mee!

 

iedereen telt mee

 

Dit is een bijzonder prentenboek. Het gaat over de reis van een vluchtelingenfamilie naar een veilig land, ‘verpakt’ als een telboek. Hoofdthema is eigenlijk elkaar helpen, met de kinderen centraal. Een positief verhaal dus op zich, al is het waarom van het moeten vluchten natuurlijk een treurige start. Maar daarna gaat het meteen over op positiviteit, zo is er 1 boot die hen onderweg weg helpt, zijn er 2 handen die een kind in veiligheid brengen, worden er 3 maaltijden gegeten, enzovoort. Het eindigt met 10 vriendjes om mee te spelen. Mijn 6-jarige zat erg geboeid te kijken en te luisteren.

Zeker als je het thema met kleuters wilt aansnijden thuis of op school is dit een heel erg goed boek om erbij te pakken.

Van illustrator Barroux hebben we 4 van zijn eigen boeken ook gerecenseerd, meestal met een maatschappelijk thema en zeer toegankelijk voor kleine kinderen, klik HIER maar eens.

Achterin het boek vind je een lijst van organisaties die vluchtelingen helpen. De schrijver doneert 10% van haar inkomsten van de verkoop van dit boek aan Amnesty International ten behoeve van kindvluchtelingen en mensenrechten.

 

GEGEVENS:

iedereen telt mee

Titel:        Iedereen telt mee! – Een telboek over elkaar helpen

Auteur:     Hollis Kurman & Barroux

ISBN:        9789047627630

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  32

Uitgever: Rubinstein

Prijs:       € 14,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Iedereen telt mee!

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik dus via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is wederom een bijzonder boek. Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.