#247. Mooi & leerzaam: Sepia

 

sepia

 

Dit boek speelt zich af in de onderwaterwereld, en die wordt erg mooi weergegeven in de illustraties. Het gaat over inktvis Sepia en zeepaardje die verdwaald raken. Op hun zoektocht naar huis komen ze verschillende zeedieren tegen, die al dan niet helpen. De manier waarop visjes op een gegeven moment een haai voor de gek houden op aanraden van Sepia, vond mijn zoontje erg tof. En hoe goed Sepia soms in verstoppen is dat merk je ook!

Na het verhaal komen er nog 2 uitklappagina’s met meer informatie over de Sepia en zijn ingebouwde supergereedschappen. Best leerzaam, want van een boortong en raketaandrijving bij deze inktvis had ik nog niet eerder gehoord 😉 Dit stuk van het boek is dan ook geschreven door een biologe, die graag kinderen enthousiast wil maken voor de natuur. Een hele leuke toevoeging vind ik!

GEGEVENS:

sepiaTitel:       Sepia

Auteur:    Susanne Timbers

ISBN:       9789051167627

Soort:      Hardcover

Pagina’s:  32

Uitgever: De Vier Windstreken

Prijs:        € 14,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Sepia

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.