#241. Oefenen & leren: Samen leren lezen met Raaf en Papegaai – Naar het land van de rijzende zon

 

raaf en papegaai japan

 

In Blog #238 kwam voor het eerst een Samenleesboek voorbij. Dit is ook zo’n boek waarbij je om en om met je kind kunt lezen. Heel bijzonder vind ik.

Dit boek is wel heel anders van sfeer, door de wat volwassener tekeningen en ook de tekst is duidelijk voor iets gevorderde lezers; elk dier in het verhaal heeft zijn eigen niveau en de leesstukken zijn voor kinderen die 1, 2 of 3 jaar leesonderwijs hebben gehad.

Het is best een spannend verhaal over een aardbeving in Japan die de vrienden meemaken. In het verhaal zitten ook weetjes over dieren en de natuur van Japan. Aan het eind van het boek vind je nog een quiz. Het is een erg leuk boek om (samen) lezen te oefenen waarbij je tegelijkertijd iets leert over het land waar Raaf en Papegaai zijn.

In de serie Samen leren lezen met Raaf en Papegaai zijn al meerdere delen verschenen, ze waren eerder al in o.a. Egypte, Lapland, Australië, de Himalaya en Nederland.

Dit boek heeft, net als de andere boeken in de serie, dus hele mooie illustraties. Ik ben zelf dan ook erg benieuwd naar de andere verhalen dus die gaan we ook zeker halen.

 

GEGEVENS:

raaf en papegaai japan

Titel:       Samen leren lezen met Raaf en Papegaai: Naar het land van de rijzende zon
Auteur:    Li Lefébure & Jenny Bakker
ISBN:       9789044836363
Soort:      Hardcover
Pagina’s:  32
Uitgever: Clavis
Prijs:       € 14,95

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik graag want het is een leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.