#209. Súper compleet: Het Dinosaurus boek

 

het dinosaurusboek

 

Met een kind in huis dat al vanaf zijn 2e gefascineerd is door dinosaurussen hebben we een vrij grote collectie boeken erover in de kast staan. Maar dit naslagwerk is wel echt de meest uitgebreide en complete van allemaal. Het is niet per sé geschreven voor kleine kinderen, ik denk zelf dat het goed te lezen is vanaf een jaar of 8/9, maar ohoh al die plaatjes zijn al zeer interessant voor kleuters of jonger. Mijn zoontje bladert er in ieder geval erg graag zelf in en vraagt dan soms uitleg.

“Het verhaal van het leven op aarde staat geschreven in de rotsen” dat vind ik echt een hele mooie zin. Het is de eerste zin van het inleidende hoofdstuk van het boek: de tijdlijn van het leven. Want voordat het over dino’s gaat wordt ook nog de periode daarvoor uitgelegd. En aan de periode na het dino-tijdperk is ook een deel gewijd. En daartussenin komt dus van alles voorbij over de dino’s zelf: alle types op het land, de vliegende dino’s, de dieren in de zee en speciale uitleg over kenmerken zoals stekels en klauwen.

Het boek is gemaakt van fijn papier, is mooi vormgegeven, telt maar liefst 208 pagina’s boordevol kleurenillustraties en heeft een verklarende woordenlijst en een trefwoordenregister. Het is bruikbaar gedurende de hele basisschoolperiode en daarna vermoedelijk ook nog wel.

Een prachtig naslagwerk dus, echt een aanwinst voor de boekenkast!

NB. In deze serie zijn nog 3 andere boeken verschenen: Schatten uit de natuur, Dieren en Auto’s, treinen & vliegtuigen.

En voor meer boeken op de site over dino’s klik hier

 

GEGEVENS:

het dinosaurusboekTitel:     Het Dinosaurusboek

Auteur:  John Woodward, met advies van Darren Naish

ISBN:      9789025770242

Soort:     Hardcover

Uitgever: Gottmer

Pagina’s: 208

Prijs:      € 19,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Het dinosaurus boek

 

Disclaimer: dit boek kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik erg graag want het is een prachtig naslagwerk! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.