Tip voor op vakantie voor jezelf!: het Wonderlust travel journal!

 

wonderlust

 

Jaren geleden, toen ik nog verdere reizen maakte, hield ik altijd een dagboek bij. Om bij te kunnen houden waar ik die dag was geweest, wat ik had gedaan, hoe ik het vond, die mooie momenten om niet te vergeten, kortom om een mooi document te maken waar ik later dan nog geregeld in bladerde.

Sinds we met onze zoon (geboren in 2013) op vakantie gaan voelt het niet dusdanig bijzonder op een camping in Europa om daar een dagboek voor bij te houden. De afgelopen 5 jaar heb ik dat dan ook niet meer gedaan.

En toen… kreeg ik een mail met de vraag of ik een nieuw uitgekomen reisdagboek wilde reviewen. Zou dat wel geschikt voor me zijn nog, nu de vakanties een andere vorm hebben, vroeg ik me af. Maar… nieuwsgierig en schrijfgraag als ik ben, zei ik ‘ja’.

Het kwam binnen: “Wonderlust: inspirerend travel journal voor, tijdens & na je reis” stond erop. Aha, leuk, dus vóórdat je op pad gaat kun je er al mee aan de slag. Ik bladerde het boek dus al door. En constateerde fijn papier om op te schrijven, teksten in een weliswaar vrolijk handschrift maar verder gewoon neutrale kleuren. Het gaat straks ook om wat je zelf erin schrijft natuurlijk, veel toeters en bellen eromheen leiden dan alleen maar af. Genoeg pagina’s voor een langere vakantie, een stevige kaft en een handig elastiek eromheen.

Ik begon aan het gedeelte “voordat je gaat” en las reistips, leuke spreuken, en vragen om over na te denken zoals  “wat hoop je te beleven” en “hoe wil je je voelen”. Er wordt weliswaar vaak het woord ‘avontuur’ gebruikt maar dat verving ik in mijn hoofd gewoon door “vakantie” 😉 Toch leuk om over na te denken, wat wil ik eigenlijk uit een vakantie halen? Wat maakt het geslaagd? Ook al ging ik dan niet verder dan Noord-Frankrijk, eigenlijk maakt het inderdaad ook niet uit.

Eenmaal op vakantie heb ik mijn verslagjes geschreven van de dagen en dat was zoals altijd erg leuk om te doen. En ook om terug te lezen want we zijn weer thuis en ik blader er nog geregeld in. Tussen de pagina’s van het verslagjes schrijven kom je tips&tricks en ook weer vragen tegen om te beantwoorden, altijd leuk.

En nu, thuis, kan ik dus het journal ‘afronden’ door aan het derde deel te beginnen “weer thuis”. Ook weer met inspirerende vragen, zoals wat waren de 5 grootste lessen die je hebt geleerd, wat wil je niet meer doen en wat is echt belangrijk voor je.

Ik heb er echt lol in gehad om er in te schrijven. En ik ben het eens met de maakster want op de achterkant staat: Het ideale reisdagboek voor iedere backpacker, reiziger en verwonderaar!

 

GEGEVENS:

wonderlustTitel:      Wonderlust

Auteur:   Merel Stegeman

ISBN:       9789021572468

Soort:      Paperback

Uitgever: Kosmos

Pagina’s:  208

Prijs:       € 17,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Wonderlust

 

Disclaimer: dit boek kreeg ik van de uitgever om over te schrijven. Dat deed ik graag want het is een inspirerend reisdagboek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.