#200. Aha!: Zo werkt het! Machines & voertuigen

 

machines en voertuigen

 

De volledige titel van dit boek is: Zo werkt het! Machines & voertuigen- Van auto tot ruimteraket: de werking en techniek eenvoudig uitgelegd

Dit is een zeer compleet boek waarin de techniek wordt uitgelegd van zo’n beetje elk voertuig en machine die kinderen interessant vinden. Tot aan de deeltjesversneller toe. Zelf steek je er ook behoorlijk wat van op moet ik zeggen. De tekst is vooral gericht op kinderen vanaf een jaar of 9 maar de plaatjes zijn voor mijn zoontje van bijna 6 al interessant, en ik pik wat zinnen uit de verschillende stukjes met uitleg om er iets over te vertellen.

Het is werkelijk een bijzonder compleet boek, met naast een zeer uitgebreide uitleg over de standaard voertuigen/machines als auto-vliegtuig-trein-schip ook bv. de raket, tank, bouwkraan, tunnelboormachine, onderzeeër, helikopter, achtbaan, drone, boorplatform en hovercraft uitgelegd.

Het begint met de geschiedenis van machines en eindigt met de vreemdste uitvindingen.

Het boek is verder onderverdeeld in de hoofdstukken Gigantische machines, Treinen&auto’s, Vliegtuigen&co en Boten&schepen. Elk hoofdstuk laat ook de geschiedenis zien van het type voertuigen/machines. Tot slot is er ook nog een woordenlijst die moeilijke termen extra duidelijk uitlegt.

Een heel erg leuk en interessant naslagwerk dus voor kinderen op de basisschool, helemaal in het thema van de Kinderboekenweek van oktober, die gaat over ‘vervoer’. Voor scholen is er ook lesmateriaal beschikbaar dussss tip de leraar of lerares van je kind!

 

GEGEVENS:

machines en voertuigenTitel:       Zo werkt het! Machines & voertuigen

Auteur:    John Farndon & John Paul

Uitgever: Deltas

ISBN:       9789044746945

Prijs:       € 21,90

Pagina’s: 120

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Machines & Voertuigen

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een heel mooi informatief boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.