#198. Wat een avontuur!: Elvis & Jones

 

elvis en jones

 

Vorige zomervakantie had ik voor het eerst een dik leesboek zonder veel plaatjes meegenomen om voor te lezen, als test of de concentratiespanne van mijn toen bijna-5-jarige al groot genoeg was. Dat bleek zo te zijn dus ook nu had ik weer een dik avontuurlijk boek mee genomen.
En wel het pas uitgekomen boek Elvis & Jones, geschreven door Jeroen van Koningsbrugge en zijn vrouw. Een dik leesboek over twee kinderen die een oude speurtocht vinden op een verborgen plek in hun huis. Die speurtocht gaat via allerlei spannende momenten uiteindelijk zelfs naar een onopgeloste misdaad. Die dankzij de speurtocht dus nog opgelost wordt ook!
Zowel mijn bijna-6-jarige als ik hebben genoten van het verhaal. Het is leuk geschreven en je zit er ook vrij snel in, handig met een kleuter. Dat het weinig plaatjes heeft is prima te doen, al geven de tekeningen die er wel in staan ook echt een mooi extra’tje om een beeld te vormen van de plekken waar het verhaal zich afspeelt.
Op een regenachtige middag zijn we gestart en hebben we meer dan de helft van het boek gelezen op verzoek van mijn zoontje, hij wilde maar weten hoe het verder ging. Helaas voor hem was het toch echt een keer etenstijd en bedtijd 😉
Een hit dus, dit boek, en ik verwacht dat er een vervolg gaat komen, dat zullen we dan ook zeker weer gaan lezen!
Dus, ben je nog op zoek naar een boeiend boek voor de zomer, pak dan gerust deze mee, ik denk leuk om te lezen tot een jaar of tien!

 

GEGEVENS:

elvis en jonesTitel:       Elvis & Jones
Auteur:   Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox
ISBN:       9789000366941
Pagina’s: 128
Uitgever: Van Goor
Prijs:       16,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Elvis & Jones

 

 

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een erg leuk boek! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.